RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Falsk agent med hockeybløff i Norge

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
Sist oppdatert:
- Vi er forsøkt lurt, opplyser hockeyforbundet

Det blir ingen norsk klubb i KHL med det første. Personen som møtte Norges Ishockeyforbund denne uken har ingen tilknytning til ligaen.

Ishockeyforbundet var onsdag i møte med en person som hevdet han representerte det som er kjent som verdens nest beste ishockeyliga.

Bakgrunnen var at KHL skal ha ønsket å etablere et norsk lag.

- Vi er blitt forsøkt lurt. Vi tok møtet med en solid dose skepsis, og vi var ikke mindre skeptiske etterpå, sier generalsekretær Jon Haukeland til NTB.

NIHF har lenge forsøkt å få bekreftet om mannen virkelig kom fra KHL. Torsdag fikk forbundet opplyst av ligaledelsen at han ikke gjør det.

- Vi er tidligere blitt advart om at det er en del folk som påstår å representere KHL, og at vi bør være oppmerksomme på det. Derfor ønsket vi en formell henvendelse, forteller generalsekretæren.

Mistanke
Han forteller at forbundet reagerte på at henvendelsen kom fra en «merkelig» kanal.

Derfor ba de om en offisiell bekreftelse på at han var tilknyttet ligaen. Etter først å ha mottatt et brev som ikke var på et offisielt brevark, fikk de til slutt en bekreftelse på KHL-brevark.

Forbundet sjekket også med flere kontakter som kjenner til KHL-systemet

De kjente ikke til mannen, men på grunn av brevet kunne de ikke utelukke at han kom fra KHL. Haukeland mener det derfor var grunn til å møte mannen.

- Siden vi fikk et brev som så vidt vi var i stand til å forstå var underskrevet av lederen i KHL og på et KHL-brevark, så var det godt nok til å ha et møte med vedkommende. Innholdet i møtet var sånn at skepsisen ikke ble mindre, forklarer han.

Generalsekretæren sier han ikke lar seg opprøre av at NIHF ble forsøkt lurt.

- Jeg er ikke så forbannet, men det var greit å få avklart vedkommendes status. Så sent som torsdag var vi i kontakt med det russiske forbundet og spurte om de kjente til vedkommende. De sa det samme. De kjente ikke navnet, men kunne ikke utelukke at vedkommende hadde tilknytning til KHL.

Stor interesse
Onsdagens møte førte til mange medieoppslag både onsdag og torsdag. Derfor sendte Haukeland følgende pressemelding til NTB torsdag kveld:

«Norges Ishockeyforbund registrerer at flere medier i dag spekulerer i muligheten for at den russiske ishockeyligaen KHL ønsker å etablere seg i Norge, basert på initiativ fra en person som har gitt seg ut for å representere KHL. Etter i lengre tid å ha forsøkt å få bekreftet vedkommendes tilknytning til KHL kan NIHF i dag bekrefte at en slik tilknytning ikke forelegg

KHL er som nevnt verdens nest beste hockeyliga og norske spillere som Patrick Thoresen, Jonas Holøs og Lars Haugen tjener til livets opphold der.

New York Rangers-proff Mats Zuccarello Aasen har også vært innom den russiskbaserte ligaen.

KHL startet som en russiskdominert liga med klubber fra tidligere Sovjetunionen, men har den siste tiden utvidet med flere europeiske lag.

Fra 2014/15-sesongen skal KHL utvides med fire lag. Det er finske Jokerit, et svensk lag, et lag fra den russiske OL-byen Sotsji og kanskje et norsk lag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere