Gå til sidens hovedinnhold

Falsk publikumslyd kan skape hodebry for Mol og Sørum: - Unødvendig

Tribunene under OL i Tokyo står tomme, men arrangøren har funnet sin helt egen måte å skape liv inne på stadion.

TOKYO (Nettavisen): - Det er en fin ide, men de klarer ikke å gjøre det ekte. Hvis noe kommer på feil tidspunkt, så blir det bare underlig, sier den tyske OL-deltageren Maximilian Levy.

Syklisten uttaler seg til Sport Bild om den falske publikumslyden som vil bli spilt på noen av arenaene under OL i Tokyo. Siden alle øvelsene i mesterskapet vil gå for tomme tribuner, har arrangøren valgt å spesiallage falsk publikumslyd.

Sport Bild omtaler grepet som absurd og valget vekker stor oppsikt.

Én av arenaene som trolig vil få denne lyden, er sandvolleyballarenaen Shiokaze Park. Da Nettavisen besøkte arenaen tidligere denne uken, virket det som om arrangøren allerede var i full gang med å teste ut publikumslyden inne på stadion.

LES OGSÅ: Skjønte at noe ikke stemte etter noen sekunder av Norges OL-åpning: - Jeg så det på den første kontringen

Sjefen for den olympiske TV-produksjonen, Yiannis Exarchos, sier til Sport Bild at det ikke bare blir lyd til TV-seerne, men også inne på den tomme stadion.

Norsk gullhåp: - Unødvendig

Hans team har jobbet fram en spesialkomponert publikumslyd som skal bestå av den lyden publikum laget under OL i Rio for fem år siden og OL i London i 2012.

For de norske sandvolleyballgutta Anders Mol og Christian Sørum kan dette faktisk bli et problem. Sørum husker nemlig godt publikumsstøyen fra Rio, selv om han og makker Mol den gang ikke var med i den brasilianske storbyen.

- Det høres jo at lyden fra Rio var ekstrem høy. Jeg så jo spillerne der og pratet med dem og de fikk ikke pratet med hverandre, for det var så høy lyd. Sånn sett er dette kanskje unødvendig. Men kanskje vi får litt mer følelsen av at det er folk der? Jeg vet ikke, jeg har ikke spilt for en tom tribune med lyd før, sier han til Nettavisen.

LES OGSÅ: Fortsatt preget etter Mols falske koronatest: - Blir lei meg av å tenke på det

Kommunikasjonen er naturlig nok svært viktig for spillerne ute på banen og skulle lyden bli for høy, kan dette altså by på uventede utfordringer for den norske duoen.

Hvis den lyden Nettavisen hørte er representativ for lyden som vil bli brukt under konkurransen, kan det fort ligge an til å bli et lurveleven på de tomme tribunene.

- Vanskelig å flytte seg

Det er imidlertid ikke bare lyden som bekymrer Sørum. Både varmen, vinden og selve sanden inne på stadion, kan også gjøre OL til en litt uvant opplevelse.

- Den er litt annerledes enn utebanene. Litt mer sand, følte jeg og det var vanskelig å flytte seg og vindstopperne er ganske brutale. Det var greit å ha tatt en økt og det var mer vind der ute enn jeg trodde, forteller sandvolleyballesset til Nettavisen,

Når det gjelder varmen, så har det vært godt over 30 grader i skyggen de siste dagene i Tokyo, noe som fører til at sanden blir ekstrem varm. Slik sett er det en fordel at de norske gutta har fått sine innledende kamper på kveldstid.

- Jeg vil tro de vanner litt, ja. Vi har hatt noen økter på utebanene og da måtte de fram med brannslangen og vanne, sier Christian Sørum.

LES OGSÅ: Grøvdal rister oppgitt på hodet av OL-regel: - De må skjønne at det ikke går

- Sist vi spilte i Tokyo var sanden veldig tørr. Den gang gikk det greit. Nå er det så varmt at de må vanne. Ellers har vi ikke sjanse til å kunne bevege oss, sier han.

Takler favorittstempel

Sørum og Mol er rangert som nummer én i verden før alvoret braker løs i Tokyo og duoen regnes som én av de største gullfavorittene til Norge i mesterskapet.

25-åringen fra Oslo mener de to gutta lever fint med favorittstemplet.

- Vi har takla det bra de tre årene vi har reist rundt og vært favoritter i hver kamp vi spiller. Men det at du er favoritt betyr at du har spilt bra volleyball tidligere, det betyr ikke at du kommer til å gjøre det her, så vi må på banen og prestere, sier Sørum.

LES OGSÅ: Tufte hevder Luca Rambaldi forsøkte å skremme dem: - En gjøk

I første kamp, lørdag ettermiddag norsk tid, venter det australske paret Christopher McHugh og Damian Schumann, som er ganske ukjente for nordmennene.

- Det blir spennende. Nå har vi vært her noen dager og kjent litt på temperaturen. Det blir en tøff pulje og vi må spille vårt beste for å vinne kamper. Den første kampen er mot det laget vi har minst erfaring med. Vi har aldri møtt dem før. Det blir spennende. Vi må samle inn litt data på det laget, forteller Sørum.