RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Falt fra OL-medalje

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Sist oppdatert:
Helene Olafsen var fryktelig nær en OL-medalje i snowboardcross.

Hun vant VM i fjor, og siden alle de største norske profilene, i de tradisjonelle norske grenene, ikke har fått kloa i noe gull så langt, så ville det vel passet perfekt om Helene Olafsen hadde klart det.

Men dette er foreløpig ikke Norges OL.

Olafsen datt i OL-finalen, og i den fire jenter store finalen ble hun dermed sist.

Dermed ble det ingen medalje på den 19 år gamle Oppegård-jenta.

- Fjerdeplass er veldig, veldig kjipt. Men det går sikkert over om en liten stund. Det var veldig nærme! sier Olafsen til NRK.

Hun ble nummer to i sitt kvartfinale-heat, men semifinaleplassen var aldri truet. I et knallsterkt semifinale-heat vant hun så greit. Dermed håpet man på gull i OL-finalen. Det ble imidlertid med håpet. Hun kom litt tregt i gang i finalen, men avanserte til 3. plass og hadde større fart enn jenta foran seg. Dermed måtte hun bremse litt, noe som førte til at hun traff en kul og gikk over ende.

- Jeg gjorde flere feil helt på toppen og ble hengende etter, og prøvde å ta snarveier hele tiden for å komme meg frem, og så måtte jeg bøte for det, forklarer 19-åringen.

Dermed endte OL-debuten med 4. plass.

Canada fikk en hjemmeseier da Maelle Ricker sikret seg gull i finalen. Jenta, som kommer fra Nord-Vancouver, tok dermed Canadas andre OL-gull under lekene. Franske Deborah Anthonioz tok sølv og sveitsiske Olivia Nobs bronsen.

- Vi koser oss en masse med dette. Jeg håper dere som så på også likte dette, sa Ricker etter seieren.

Canada står dermed med to gull, to sølv og én bronse så langt. Arrangørlandet har som mål å ta flest medaljer av alle i OL. Les mer om det her.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere