RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Falt ti meter etter Ajax-scoring

Sist oppdatert:
Tragiske scener i Champions League.

AJAX - BARCELONA 2-1:

En Ajax-supporter falt ti meter ned og skadet seg alvorlig da Ajax gikk opp til 2-0 i hjemmekampen mot Barcelona i Champions League tirsdag.

Ifølge nederlandske Telegraaf ble den skadde mannen fraktet til sykehus med ambulanse, og det er fremdeles uklart hva som fikk han til å falle. Enkelte medier melder at man falt over ende da han feiret den siste Ajax-scoringen. To ambulanser skal ha vært på stedet for å bistå.

Den samme avisen melder at utkjøringen av den skadde mannen ikke gikk helt etter planen. Ambulansen med Ajax-supporteren skal ha kollidert med en annen sykebil på vei ut.

Det nederlandske politiet sier til Telegraaf at mannen har pådratt seg alvorlige hodeskader. Tilskuerne på Amsterdam Arena applauderte mannen av gårde til sykehus.

Ajax vant kampen 2-1 etter scoringer av Thulani Serero og Danny Hoesen. Til tross for at Joël Veltman pådro seg rødt kort i andre omgang, holdt nederlenderne stand. Xavi satte inn reduseringsmålet for katlanerne.

I den andre kampen i Gruppe H, vant AC Milan 3-0 borte mot skotske Celtic. Kaka, Cristián Zapata og Mario Balotelli scoret målene.

Startet som en fest
Barcelona leder mesterligaens gruppe H med grei margin og stilte derfor noe B-preget i tirsdagens gjesteopptreden i Amsterdam. I tillegg hadde spanjolene Lionel Messi ute med skade. Det utnyttet Ajax til det fulle.

Etter 19 minutter trillet Thulani Serero inn 1-0 for Ajax, etter å ha kommet seg løs fra Barcelona-forsvaret på et innlegg fra høyrekanten.

Verre ble det fire minutter før pause, selv om Barcelona absolutt ikke hadde vært noe svakere enn Ajax.

Javier Mascherano sendte en feilpasning i føttene på Viktor Fischer. Dansken avsluttet midt på José Pinto i Barcelona-buret, som måtte se seg nødt til å levere returen i føttene på Danny Hoesen. Han takket og bukket for at Gerard Pique og resten av spanjolene ble stående som måpende tilskuere – og satte ballen i nettet.

Bedre etter hvilen
Med 0-2 i sekken til pause virket det meste tapt for Barcelona. Men etter en god annen omgang, hvor Xavi reduserte til 1-2 på straffespark, takket de for kampen. Da hadde også Barcelona spilt 40 minutter med én mann mer på grunn av at Jöel Veltman fikk marsjordre i forkant av straffesparket.

Ajax holder dermed poengdifferansen opp til Milan på ett poeng. Barcelona står med 10 poeng, er klar for cupspillet og tar gruppeseieren med poeng i den siste kampen mot Celtic.

Milan har etter tirsdagens seier i Skottland åtte poeng. Ajax følger med sju og må vinne i Milano i siste runde for å slå følge med Barcelona videre.

Celtic er dømt til sisteplass med sine tre poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere