Gå til sidens hovedinnhold

Familiefedrenes storeslem

Eldar Rønning, Andres Myrland og Johan Kjølstad feiret nyttårsaften og NM-gullet på samme måte.

STEINKJER (Nettavisen): - Johan kommer fra Ekne og jeg fra Skogn. Anders kommer egentlig fra Mo i Rana, men vi har kjent ham siden han kom flyttende til Meråker for å gå på skigymnaset.

- Samtidig er vi i samme livsfase, ettersom alle har små barn. Familiene feiret nyttårsaften sammen, og vi er rett og slett en kompisgjeng. Da er det veldig artig å vinne NM-stafetten sammen, selvfølgelig, sier Eldar Rønning.

De tre barna – Kjølstads sønn Adrian, Myrlands sønn Jacob og Rønnings datter Ellinor – var også med og feiret Skogns andre stafettgull på rad.

Se resultater her!

Fire medaljer
En feiring som virkelig var på sin plass, etter det som har vært et strålende NM for Skogn IL.

Eldar Rønning ble norgesmester på 15 km klassisk og tok sølv på 30 km fellesstart med skibytte. Johan Kjølstad tok bronse på sprinten.

På stafetten viste Rønning nok en gang at han er i en fenomenal form mindre enn en måned før VM. Han sendte Anders Myrland ut på andre etappe i klar ledelse, og også ved tredje veksling var Skogn i føringen.

Kjølstad best i spurten
En kilometer før mål ble ankermann Johan Kjølstad hentet inn av Jonas Austmo Kolstad fra Henning IL og Chris André Jespersen fra Byåsen IL.

Men inne på stadion var Kjølstad i en klasse for seg, og viste hvorfor han er en av verdens beste sprintere.

Dermed var Skogn IL norsk stafettmester på Steinkjer i 2011 – akkurat som de ble det i Stokke i 2010.

Henning IL tok sølvet, mens Byåsen måtte ta til takke med bronsemedalje.

Med to gull og ett sølv, er det ingen tvil om at NM-kongen heter Eldar Rønning. NM-suksessen kom i forlengelsen av verdenscupseieren i Otepää forrige lørdag – og nå ser Rønning ut som en het gullkandidat på 15 km klassisk under VM i Holmenkollen.

- Nesten nervøs
- Jeg ser ikke på meg selv som favoritt. Men jeg er en av kanskje ti løpere som har sjansen til å vinne, sier Rønning til Nettavisen.

Han innrømmer at det er en god følelse.

- Jeg blir nesten nervøs av å tenke på hvor bra det har gått. Det blir viktig å holde beina på bakken og gjøre de riktige tingene framover.

- Her kan man ikke hvile på sine laurbær, konstaterer Eldar Rønning.

PS. Den norske VM-troppen tas ut mandag. Rønning er med i troppen, mens Johan Kjølstad kanskje må vise form i Rybinsk til helga for å ta en av de to plassene som trolig blir holdt åpne etter mandagens uttak.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken