«Familiefeide» i FA-cupen

Foto: AP/SCANPIX

Frank Lampard senior har lagt planene for hvordan Watford skal få sendt Frank Lampard junior ut av FA-cupen.

13.02.09 23:51

Frank Lampard senior er far til mer kjente Frank Lampard junior; midtbanestrategen på Chelsea som lørdag skal sende laget videre i FA-cupen.

Det vil derimot pappa Frank sette en stopper for. Frank senior jobber nemlig som konsulent for fotballklubben Watford – og gjett hvem Chelsea møter i FA-cupen lørdag?

Chelsea store favoritter
Og det er ingen tvil om hvem som er favoritter. Chelsea skal slå mesterskapsserie-laget Watford, som ligger på nedrykksplass i den nest øverste divisjonen i England.

– De er fortsatt et lag i verdensklasse, selv om de har slitt i det siste, sier pappa Frank Lampard til BBC.

Lampard senior begynte å jobbe i Watford etter at konen Pat døde i april i fjor. Som samtalepartner til den unge manageren Brendan Rodgers, har han vært med på å legge slagplanen for hvordan Watford skal sørge for en aldri så liten sensasjon i FA-cupen.

– Jeg er involvert i lagmøter, kampforberedelser og en del treninger, sier senior-Frank, som stortrives med å være tilbake i fotballen. Lampard var selv aktiv i sine yngre dager, og har to FA-cuptitler han kan skryte av.

Manager Rodgers ble for øvrig hentet til Watford fra nettopp Chelsea. Den unge treneren ble hentet til klubben av Jose Mourinho i 2004, og var reservelagstrener i Mourinho-perioden.

– Brendan er veldig lik Mourinho. Det var kanskje nettopp derfor Mourinho hentet han til Chelsea i sin tid, forteller Frank senior.

Motstridende følelser
Men pappa Frank innrømmer at han har sliter litt med motstridende følelser før FA-cupmøtet. For han vil samtidig gjerne se sønnen score vinnermålet, for deretter å gjøre hyllesten mot himmelen til minne for mor Pat Lampard, som døde av lungebetennelse sist april.

– Jeg er sikker på at Pat kommer til å følge kampen. Dette er en kamp hun garantert ville sett fram til, og den blir nok en hyllest til henne, sier Frank senior, som ikke er i tvil om hvem av Frank-ene Pat ville holdt med.

– Hun holder med Chelsea og Frank, det er det ingen tvil om, sier Frank senior. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.