*Nettavisen* Sport.

Familiekrangel i Tippeligaen

Foto: (Scanpix)

Når Lyn tar imot Sandefjord lørdag, har far og sønn Sokolowski sterkt motstridende interesser.

25.08.06 10:27

Kaz Sokolowski er assistenttrener i Sandefjord Fotball, mens sønnen Tomasz er en av Lyns viktigste spillere med sitt hardtarbeidende spill. Søndag møtes de for annen gang som «fiender».

- Vi slenger noen meldinger og fleiper med det, og kanskje vedder vi litt på utfallet, men først og fremst prøver vi å skille jobb og familie.

- Noen psykisk krigføring driver vi ikke i forkant av kampen, sier Kaz Sokolowski.

Tomasz årsak til klubbytte
Etter halvannet år sammen i Lyn, gikk pappa Kaz til Sandefjord og ble assistenttrener der i vinter. Med sønnen Tomasz på a-laget til Lyn, følte Lyns spillerutvikler Kaz Sokolowski at det kunne bli stilt spørsmålstegn rundt hans habilitet, og derfor valgte den tidligere Tromsø-spilleren å skrive under for Sandefjord 1. januar i år.

Nå gleder han seg til Lyn-kampen på Ullevaal, men han innrømmer det kan bli tøft på bortebane – nok en gang (med sine ene seier i år, er det bare Molde og FFK som har en dårligere bortestatistikk enn hvalfangerlaget, journ. anm.):

Savner sin tolvte mann
- På hjemmebane er vi gode – da spiller vi med tolv mann takket være våre ivrige hjemmesupportere. Men på våre bortekamper ser det ut som om spillerne lider av mangelen på støtte, mener Sokolowski.

Dermed kan det bli en tøff oppgave på Ullevaal.

- Det kan gå begge veier, men det bør bli en spennende kamp. Jeg håper bare vi er offensive, for vi har lite å tape, mener eldstemann Sokolowski.

- Jeg håper selvsagt vi vinner, og regner med Tomasz gjør det samme. Det hadde selvfølgelig vært helt perfekt hvis vi vant, og Tomasz scoret for Lyn, humrer Kaz Sokolwski, som selv har mange års fartstid i polsk, østerriksk og norsk toppfotball.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.