*Nettavisen* Sport.

Familien holdt dødsbudskap skjult. Etter kampen fikk han den tunge beskjeden

MISTET FAREN: Edinson Volquez fikk ikke vite at faren hadde omkommet før kampen. Da han hadde spilt ferdig, fikk han den tunge beskjeden. Foto: Jamie Squire (Afp)

29.10.15 10:14

Kansas City Royals og New York Mets spilte 14 omganger da lagene møttes i den første kampen i World Series tirsdag. Royals sikret til slutt poenget som ga seier 5-4.

Ikke fortalt om farens død

For Royals-kaster Edinson Volquez ble det en kveld med dramatiske følelsessvingninger. Kort tid før kampen døde hans far Daniel av hjertesvikt i Den dominikanske republikk, bare 63 år gammel.

Etter ønske fra familien fikk ikke Volquez vite om det før han gikk på banen og kastet seks omganger. Etter å ha fått avløsning fikk han vite at kona ventet på ham ved garderoben, og da fikk han den tunge nyheten.

– Takk for at dere vant for meg, meldte Volquez senere i en tekstmelding til lagkamerater som midt i gleden over den dramatiske seieren sendte kondolansemeldinger.

I utgangspunktet spilles det kun ni omganger i baseball, men siden stillingen var 4-4 måtte lagene fortsette helt til ett av lagene klarte å avgjøre.

Avgjørelsen kom i den 14. omgangen etter fire strake poengløse omganger. Eric Hosmer slo en poleball som ble fanget, men slaget var langt nok til at Alcides Escobar greide å løpe inn fra 3. base og score det avgjørende poenget for Royals.

Det var en herlig oppreisning for Hosmer. Han gjorde nemlig en grov forsvarstabbe i 8. omgang som ga Mets ledelsen 4-3, og han holdt på å koste laget sitt kampen. Alex Gordon berget ham med en homerun i 9. omgang.

Mets-avløseren Jeurys Familia, som hadde kastet 10 omganger i sluttspillet uten et eneste poeng mot, var inne for å avslutte jobben for gjestene, men Gordon slo et av hans kast 128 meter rett opp på tribunen.

Lykkelig

– Jeg var den lykkeligste av alle på stadion da han utlignet. Jeg fikk en ny sjanse til å gjøre noe godt for laget. Alex er så viktig for dette laget. Han tok oss på ryggen og fikk oss tilbake i kampen, sa Hosmer etter kampen.

For Escobar, som løp inn vinnerpoenget, ble det en spesiell kveld. Han scoret på finalens aller første kast, da forsvaret rotet på hans lange slag slik at han rakk å løpe rundt alle basene. Senere ledet Mets både 3-1 og 4-3, men det holdt ikke.

Kampen varte fem timer og ni minutter. Det var den lengste åpningskampen i World Series noensinne. Finalen spilles best av sju, og det neste oppgjøret spilles natt til torsdag norsk tid på samme stadion i Kansas City.

Klikk på bildet for å forstørre.

Alcides Escobar feirer seiren. Foto: Jeff Curry (Reuters)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.