Gå til sidens hovedinnhold

- Familien skulle vært her

Bare familien kunne ha gjort dagen enda større for Hilde Gjermundshaug Pedersen - 41 år og olympisk medaljevinner.

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): - Jeg er så glad. Det er dette jeg har jobba for i så mange år. Jeg vant bronse i dag, jeg tapte ikke sølvet, sier verdens beste 41-åring.

Hennes første tanker gikk til familien. Ektemannen Knut og tvillingdøtrene Eli og Ida er ikke Italia - fordi døtrene selv kjemper om medaljer under junior-NM på Steinkjer. Tidligere i vinter ble Hilde norgesmester i stafett sammen med dem.

- Jeg er lei meg for at familien ikke er her og får oppleve dette. Da hadde det kanskje vært enda større.

- Største jeg har opplevd
Fra før har Hilde GP to stafettgull fra VM, OL-sølv i stafett og to individuelle VM-medaljer fra Val di Fiemme i 2003.

Torsdagens bronse går utenpå alt.

- Dette er det største jeg har opplevd, medgir GP, som ikke var superoptimist før start. Mandag ble hun syk og måtte trekke seg fra lagsprinten. Derfor var hun usikker på formen.

- Jeg håpet å gå et godt løp - og klarte vel det brukbart, smiler Hilde.

- Hva har sykdommen betydd for formen?

- Jeg tror den bare ga meg ekstra overskudd. Jeg tok til meg næring hele veien og var aldri skikkelig dårlig. Jeg har prøvd å være positiv.

Fant ekstra gir
Superveteranen åpnet forsiktig, og var lenge langt bak teten. Det fikk hun betalt for i de siste bakkene, der løper etter løper falt sammen.

- Jeg følte ikke at jeg gikk godt på ski i starten. Men jeg gikk meg inn i løpet, og da jeg fikk høre fra Svein Tore at jeg kjempet om medalje, var det bare å gå på. Da fant jeg et ekstra gir som jeg ikke visste at jeg hadde.

- Du har savnet den rå følelsen. Fikk du den i dag?

- Jeg vil vel ikke si det. Men jeg begynner å lurte på om det er mulig å finne den helt rå følelsen i denne høyden.

Snek seg foran
Hilde kom i mål til ledelse, sju sekunder foran Kristin Størmer Steira. Så gikk suverene Kristina Smigun inn til en klar ledelse, og dermed var det duket for sekundstrid mellom Hilde GP og Marit Bjørgen.

Med GPs tider å gå på klarte en fullstendig sluttkjørt Marit Bjørgen å mane frem de siste kreftene. I mål var Bjørgen 1,2 sekunder foran.

Gjermundshaug Pedersen vil ikke spekulere i om utfallet kunne ha vært motsatt hvis startnumrene var byttet.

- Klart, det er alltid en liten fordel å vite hva de andre har gjort. Men jeg tror ikke jeg hadde klart å gå noe fortere i dag uansett. Som sagt ser jeg ikke på dette som et tapt sølv, men som en vunnet bronsemedalje.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus