Onsdag kveld spilte tyrkiske Fenerbahçe Champions League-kvalik mot ukrainske Dynamo Kyiv i Istanbul. Men det var ikke den viktige fotballkampen som fikk størst oppmerksomhet.

Etter at den ukrainske storklubben tok ledelsen etter 57 minutter spilt ønsket Fenerbahçe-fansen å ødelegge for de ukrainske spillerne for å snu kampen.

Videoopptak har sirkulert på Twitter når tusenvis av Fenerbahçe-fans synger navnet til Vladimir Putin, den russiske presidenten og krigsforbryteren, som beordret den pågående invasjonen av Ukraina.

Se videoen her!

Den norske landslagsspilleren Joshua King spilte 61 minutter av gårsdagens kamp.

Nettavisen har prøvd å komme i kontakt med nordmannen uten å lykkes.

Etter at King ble byttet ut klarte det tyrkiske laget å redusere i det 89. minutt. Likevel var det det ukrainske laget som kunne le og juble til slutt etter at de scoret uti ekstraomgangene etter 114 minutter spilt.

Dermed kvalifiserte Dynamo Kyiv seg til tredje runde av Champions League-kvalifiseringen.

Denne første kampen mellom disse lagene var nødt til å bli spilt i den polske byen Lodz på grunn av sikkerhetssituasjonen i det krigsrammede landet. Dynamo Kyiv vil møte østerrikske laget Sturm Graz.

Skapte sterke reaksjoner

– Jeg forventet ikke slike sanger. Det er synd, sa Dynamo Kyiv-treneren Mircea Lucescu etter kampslutt.

Den rumenske treneren har tidligere trent Fenerbahçes byrivaler Galatasaray og Besiktas.

Også Vasyl Bodnar, Ukrainas ambassadør i Tyrkia, fordømte de tyrkiske supporterne.

– Fotball er et rettferdig spill. I går var Dynamo Kyiv sterkere. Det er utrolig trist å høre at tilhengerne til Fenerbahçe støtter den russiske morderen og mannen som begynte å bombe landet vårt., skrev Bodnar på sin Twitter-konto.

Til tross for den vonde opplevelsen takket han supporterne som viser sin kjærlighet.

– Jeg er takknemlig for det vennlige tyrkiske folket som viste sin støtte til Ukraina og deres tanker om de upassende handlingene til de andre supporterne, skrev han til slutt.

Torsdag ettermiddag melder UEFA at de vil starte ettforskning av hendelsen.

Les også: Norway Cup tar grep etter masseslagsmål under Gothia Cup: – Skjerper rutinene

– Helt upassende

CBC-journalisten, Nico Cantor, delte også videoen på sin Twitter-konto og beskrev det hele som «fullstendig smakløst».

Cantor skriver videre at det var feiringen til Dynamo Kyiv-spilleren som scoret 0-1-målet som gjorde at fansen reagerte.

– Selv om det var en provoserende handling er responsen til Fenerbahçe-fansen fortsatt helt upassende, avsluttet journalisten med.

Også den tyrkiske Fenerbahçe-supporteren og skuespilleren Berna Lacin fordømte det hele på Twitter.

– Skammelig! Jeg er så lei meg. Hva er vitsen? Jeg heier på Fenerbahçe, men fanatisme har ikke noe lag. Alle som gjør narr av krig er en fascist, skriver personligheten med sine 1,2 millioner følgere.

Tidligere denne måneden bekreftet den ukrainske sportsministeren, Vadym Hutzajt, at den ukrainske ligaen vil starte opp igjen, men med stadionene utstyrt med tilfluktsrom i tilfelle russisk angrep. Det skriver Daily Mail.

Les også: Ryktene går om Martin Ødegaard: – Det ville vært en kolossal bragd