RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fansen advarer Riise

Sist oppdatert:
- Alle sliter i starten i Roma, sier en av klubbens norske fans.

Francesco Totti, Mancini, Cicinho, Daniele de Rossi, Alberto Aquilani og Christian Panucci. Bare for å nevne noen av Romas stjerner som tok sølv i årets serie A. Det er den gjengen John Arne Riise nå slutter seg til.

På venstrebacken har de imidlertid manglet ordentlig kvalitet. Det er det Riise nå skal gi klubben.

33 år gamle Max Tonetto var førstevalget på venstrebacken i årets sesong. Nå er Riise hentet for å bekle posisjonen. Romas eier, Franco Sensi, sliter med en gjeld på nærmere 400 millioner Euro i eget selskap, og hovedstadslaget har dermed ikke like store ressurser som AC Milan, Inter og Juventus.

Når de da bruker såpass mye penger på nordmannen er det ikke for å sette ham på benken.

- Tonetto er god på mange områder, men ikke stjerne på noe. Han er en gjennomsnittelig back. Kjøpet av Riise virker gjennomtenkt, og for den summen henter de ham ikke for å sette ham på benken, sier Vegard Berget, redaktør for nettsiden italienskfotball.com.

Mange har brukt tid
Men Thomas Høy, ansvarlig for Roma-fansens norske nettsider, advarer Riise.

- Det er vanskelig å bekle backposisjonen i Roma. Det er en sammensatt rolle. Man jobber på hele sin side, defensivt og offensivt. Tankegangen i klubben er totalfotball. Det er langtifra en enkel rolle å fylle, og Riise må være tålmodig, sier Høy til Nettavisen.

I fjor hentet Roma den brasilianske høyrebacken Cicinho fra Real Madrid for om lag 90 millioner kroner. Cicinho, som Riise, er kjent for sine offensive kvaliteter. Likevel slet brasilianeren fælt med å finne seg til rette i Romas spillestil. Først i januar, et halvt år etter overgangen, begynte han å få fast med spilletid.

- Det er mange som har hatt det sånn. Derfor kan det hende at Max Tonetto får en del spilletid også videre. Han kjenner jo rollen allerede, og vet hvordan den kan løses, sier Høy.

- Riise har imidlertid en fordel. Han får to måneder i klubben før første tellende kamp. Cicinho kom jo til klubben på overgangsvinduets siste dag i fjor, legger han til.

Delte meninger
I fjor ble spillere som Christian Panucci og Marco Cassetti også brukt på venstrebacken. Det var imidlertid som nødløsninger. I tillegg har Roma den portugisiske venstrebacken Vitorino Antunes. Antunes debuterte mot Manchester United i Mesterligaen i fjor, men leies kanskje ut igjen i årets sesong.

- Hva synes norske Roma-fans om Riise-kjøpet?

- Det er delte meninger. Mange misliker Liverpool og Premier League generelt, og er lei av Riise som frontmann for norsk fotball i utlandet. Samtidig ser jo de fleste at han kan passe perfekt inn i den rollen klubben ønsker ham i. Han gir alltid alt og har en profesjonell innstiling, skryter Høy.

- Jeg personlig er veldig positiv til overgangen, legger han til.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Vinn flatskjermer i Nettavisens EM-quiz

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere