*Nettavisen* Sport.

Fansen gikk amok

Foto: (EPA/Scanpix)

Dommeren avbrøt kampen mellom Milan og Inter på San Siro etter at Inter-fansen bombarderte banen med flasker og bengalske lys. Milan-keeperen ble truffet og gikk i bakken. Se bildene her.

13.04.05 08:14

Milan-keeper Dida ble truffet i skulderen av et glødende bluss, og gikk rett i bakken. Det haglet med bluss og flasker i Milans 16-meter.

Den brasilianske landslagskeeperen fikk brannskader i skulderen, men kan prise seg lykkelig for at han ikke ble truffet i hodet.

Annullering
Bråket startet etter at Inter fikk en scoring av Cambassio feilaktig annullert på stillingen 1-0 til Milan. Inter-fansen gikk fullstendig amok, og bombarderte banen med flasker, mynter, nøkler, røykbomber og bluss da det gjensto 17 minutter av kampen.

Kampens tyske dommer Markus Merk tok spillerne med seg i garderoben, men gjorde et forsøk på å sette kampen igang igjen etter 27 minutter. Inter-fansen var imidlertid ikke instilt på å avslutte opptøyene.

Dermed måtte kampen bare blåses av.

Milan vant
Milan vant første oppgjør av byderbyet 2-0, og hadde 3-0 sammenlagt etter at Andrej Sjevtsjenko ga kveldens bortelag ledelsen etter 30 minutter av første omgang.

Det er ennå uklart hva som skjer med resultatet av kveldens skandalekamp. Uefa har varslet en uttalelse i løpet av de neste 24 timene, men alt taler for at Milan går videre uten at de siste 17 minuttene spilles ferdig.

Truer med å stenge
15. september i fjor ble Champions League-oppgjøret mellom Roma og Dynamo Kiev avbrutt etter at dommer Anders Frisk ble truffet av en mynt som ble kastet fra tribunen.

Roma ble senere dømt til å spille de to neste hjemmekampene for tomme tribuner, i tillegg til at Dynamo ble tilkjent en 3-0-seier.

Også helgens serierunde i Serie A ble skjemmet av voldsepisoder. Hele 85 politimenn ble skadet, og 259 tilskuere arrestert. Italias innenriksminister truet Giuseppe Pisanu truer med å stenge de berørte stadionanleggene.

Klikk her for referat fra Inter - Milan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag