Gå til sidens hovedinnhold

Fansen slår ring om Kvisvik

- Dette er en bare en stor tragedie, sier fansen om Kvisviks gjeldsproblemer.

Gjeld tvang ham bort fra Brann. Nå har Raymond Kvisvik (33) kreditorene på nakken - igjen.

Som Nettavisen avslørte fredag, har Kvisvik betalingsanmerkninger på til sammen 9.981.158 kroner. Blant annet har DNB NOR krevd utleggsforretning for over 7,8 millioner kroner.

Nå slår fansen i både FFK og Kvisviks tidligere klubb Brann ring om den gjeldstyngede fotballspilleren.

- Raymond har vært en helt suveren gutt for oss hele tiden. Han er en gladgutt, som det nå er veldig synd på, sier tidligere kasserer i Plankehaugen, Ulf Berg, til Nettavisen.

- En tragedie
Frode Hellebø, leder i Bataljonen, roser også Fredrikstads store fotballsønn opp i skyene.

- Kvisvik er en utrolig flott fyr - alltid hjelpsom og flink med fansen. Dette er bare en stor tragedie - både for ham selv og klubben, sier Hellebø til Nettavisen.

Da Brann solgte Kvisvik til Fredrikstad sommeren 2005, var det for å hjelpe den karismatiske fotballspilleren ut av gjeldsproblemer. Hellebø sier han den gang fikk høre at Kvisvik var i økonomiske vanskeligheter, men at det var av hensyn til familien at han skiftet klubb.

- Overgangen ble kamuflert som en familiesak. Kvisvik ønsket seg tilbake til hjembyen ettersom samboeren var gravid, sier Hellebø.

Brann ønsket på dette tidspunktet egentlig ikke å selge Kvisvik. Han var tross alt en av lagets beste og viktigste spillere, og sterkt delaktig i at Brann berget tippeligakontrakten sesongen 2003.

- Lurt seg selv
At Kvisvik forsvant på grunn av gjeldsproblemer kommenterer Hellebø slik:

- Han har ikke gjort oss i Brann noe galt. Kvisvik har ikke lurt andre enn seg selv. Jeg får bare håpe dette ikke får konsekvenser for hans framtid som fotballspiller.

Kvisviks kontrakt med FFK går ut 30. november. I vinter har den tekniske midtbanespilleren forsøkt å overtale Fredrikstad til å gi ham ny kontrakt og ny signeringsbonus - så langt uten å lykkes.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Supportergjengen Plankehaugen var i 2005 så interessert i å få den populære og dyktige spilleren tilbake til Østfold at de lokket med å bygge et flott hus til ham i Saltnes. Det løftet holdt fansen. Ulf Berg var en av supporterne som la ned et stort antall dugnadstimer i Kvisviks villa.

- Vi var opptil 15 personer som bygde hus for Raymond på dugnad. Vi murte, snekret, malte og gravde, forteller Berg.

- Moro å bygge huset
Til sammen har Kvisvik og samboeren tatt opp lån med pant i boligen for 7.340.000 kroner.

Kilder med innsikt i Raymond Kvisviks økonomi fortalte fredag til Nettavisen at det nå forsøkes å få til en gjeldsordning for Kvisvik. Det innebærer refinansiering av all gjeld fra alle kreditorer, samt tvangsmessig innbetaling direkte fra arbeidsgiver – som på det nåværende tidspunkt er FFK.

- Ville du stilt opp på dugnad for Raymond Kvisvik hvis du hadde kjent til hans økonomiske problemer?

- Vi hadde det veldig moro da vi bygde huset. Raymond er alltid blid og koselig. Jeg fikk veldig god kontakt med ham og ser på ham som en kompis. Det er synd på han og alle andre som havner i en slik situasjon, svarer Berg.

- Synes du FFK bør gi ham en ny signeringsbonus for å hjelpe ham ut av gjeldsproblemene?

- Det er det opp til FFK å avgjøre.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg