RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fansen vil kjøpe Liverpool

Sist oppdatert:
Dette er nyheten som kan få Liverpool-fansen til å glemme tapet mot West Ham.

Onsdag gikk Liverpool på en ny nedtur da det ble tap 0-1 borte for West Ham. Dermed står klubben med fem strake kamper uten seier i serien. Torsdag kunne imidlertid fansen våkne opp til det mange nok mener er uhyre spennende nyheter.

Nå skal fansen selv forsøke å overta klubben.

LES OGSÅ: Det har gått 35 dager siden forrige Liverpool-seier i Premier League. Og så kom tapet!

Gruppen «Share Liverpool FC» ønsker at Liverpool skal bli drevet etter den modellen Barcelona har. Målet er å samle 100.000 Liverpool-fans verden over og samle seks milliarder kroner for å overta klubben.

Håper på massemønstring
En egen nettside vil etableres slik at fans utenfor Storbritannias grenser også kan involvere seg.

Liverpool-fan og businessman Rogan Taylor står bak forsøket sammen med Phil French, tidligere kommunikasjonsdirektør i Premier League og advokat Kevin Jacquiss.

- Tidspunktet er rett for å tilby en annen løsning for fans som er bekymret for det eierskapet store fotballklubber nå har, sier Taylor.

Ytterligere detaljer om nøyaktig hvordan de skal lykkes med å kjøpe Liverpool vil bli offentliggjort senere torsdag, men rapporter tyder på at det er ønskelig at hver fan går inn med om lag 60.000 kroner.

De vet at tusenvis av supportere allerede har ytret sin misnøye med klubbens amerikanske eier. Og det bare i England.

Mye misnøye
Tidligere i januar ble det spekulert i at Dubai-selskapet DIC skulle kjøpe klubben, men i stedet lyktes de amerikanske eierne med sin refinansiering av klubben. Det betyr at det er satt av om lag en halv milliard kroner til fremtidige spillerkjøp, og om lag 700 millioner til å starte byggingen av klubbens nye arena i Stanley Park.

Mange supportere er imidlertid negative til at de pengene er hentet inn ved å sette klubben i gjeld med over én milliard kroner. I tillegg er det kjent at fansen er svært misfornøyd med støtten de amerikanske eierne har gitt til manager Rafael Benitez. Amerikanerne gikk i fjor i samtaler med tyske Jürgen Klinsmann - bak Benitez´ rygg - og innrømmet senere det hele også.

Klubbens stjernespiller, Steven Gerrard, uttalte nylig også at alt dramaet rundt klubben påvirket spillernes prestasjoner på banen.

- Hvorfor ikke eie selv?
- Tusenvis av supportere har allerede uttrykt sin misnøye med det som nå skjer, sier Taylor ifølge BBC.

- Klubber settes ofte i stor gjeld av nye eiere, men fansen vet jo uansett at det er de som selv må betale alt tilbake ved øke billettpriser og andre ordninger. Derfor - hvorfor ikke drive klubben selv?

I Tyskland og Spania drives flere klubber etter samme modell. Det betyr at de ikke er til salgs. I stedet eies de ofte av tusenvis av supportere. Barcelona eies for eksempel av 100.000 supportere.

- Mesterligaen er vunnet seks ganger de siste 15 årene av klubber som er drevet på den måten, sier Taylor.

En undersøkelse tidligere i januar avslørte at 76 prosent av de 2.000 spurte Liverpool-supporterne vurderte å redusere sin støtte til klubben hvis de nåværende eierne fortsatte i klubben. Da de ble spurt om hvem de hadde størst tillit til - de amerikanske eierne eller manager Rafael Benitez - svarte 99 prosent Benitez.

Nå gjør fansen et forsøk på å få det som de selv vil. Spørsmålet er om de lykkes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere