RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Fant mystisk utstyr etter skiskytter-VM

Sist oppdatert:
Poser, slanger og mistenkelig medisinsk utstyr er funnet i nærheten av Östersund.

Ifølge Östersunds-Posten ble utstyret funnet noen mil sør for VM-byen. Nær veien E45. Det ble funnet av en familie som skulle ta seg en en tissepause på en rasteplass.

I en snøhaug ved siden av parkeringsplassen så de plutselig flere kraftige poser med tilhørende slanger som var kastet et stykke inn i skogen. Den ene posen inneholdt en gul væske. Den andre var nesten tom, og hadde ifølge teksten vært fylt med sukkerblanding og glukose.

- Hvorfor slenger man sånt på en parkeringsplass? Jeg tror ikke akkurat at det er en lege som har gjort det, sier Jörgen Wikström - mannen som fant utstyret.

Han kontaktet umiddelbart politiet i Östersund, men ett døgn etter anmeldelsen hadde politiet fortsatt ikke vært på stedet. Dermed lå posene fortsatt i skogholtet - til tross for at de kan være et bevis for et brudd på dopingreglementet i forbindelse med skiskytter-VM i Östersund.

- Det her høres ikke bra ut. Dette skal vi naturligvis undersøke, sier Camilla Leosson ved Östersunds-politiet til avisa - da avisa er i kontakt med politiet angående funnet.

Mats Garle, sjefen for dopinglaboratoriet i Huddinge, beskriver funnet som interessant.

- Er de blitt brukt i forbindelse med VM-konkurransene så er det helt klart et brudd på dopingreglementet. Fra og med i år er det ikke lov å gi utøvere vitaminer intravenøst. All intravenøs infusjon er ulovlig, sier han.

Her får du flere saker fra Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere