RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant sprøyter hos storlag

Sist oppdatert:
Under en razzia mot hotellet i Malmø der Sporting Lisboa bodde, fant politiet blodige sprøyter på to av spillernes rom. Nå er laget mistenkt for dopingmisbruk.

Det portugisiske storlaget slo Malmø 1-0 i en UEFA-cupkamp onsdag, men den store saken er det som skjedde utenfor banen. Ifølge Aftonbladet slo politiet til etter tips fra personalet på hotellet om at sprøyter var observert.

VM-spiller
Avisen skriver at sprøytene ble funnet på rommene til Anderson Polga og Roberto Sevenos. Polga spilte for Brasil i VM 2002. Under razzien skal det ha brutt ut bråk mellom Sporting Lisboas lege og sykepleier. Pleieren hadde fått ordre om å samle inn sprøytene etter at injeksjonene var satt, noe hun ikke hadde gjort.

Politiet fikk først helt forskjellige versjoner av hva som hadde foregått, og først når alle hadde fått tid til å snakke sammen, stemte historiene overens.

Ingen prøver
Politiet ønsket å ta urinprøver av spillerne, men det fikk de ikke lov til av statsadvokat Anders Lethin. Laget fikk reise tilbake til Portugal uten at en grundig undersøkelse ble foretatt.

Sportings lege sier at inneholdet i sprøytene var et multivitamin-preparat som blir benyttet for at spillerne raskere skal kunne restituere seg etter trening. Det er imidlertid ytterst sjelden at slike preparater injisereres.

De beslaglagte sprøytene skal gjennom en analyse for å fastslå hvilke stoffer de har inneholdt. Men selv om de skulle inneholde dopingmidler, er det tvilsomt om noen av spillerne eller lederne skal kunne straffes for det.

- Vi skal utrede det som har skjedd, sier Lars-Christer Olsson i UEFA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere