Gå til sidens hovedinnhold

Fant superski i pausen

Tom Hilde landet på 201,5 meter i sitt første hopp med splitter nye ski.

OBERSTDORF (Nettavisen): I langrenn og skiskyting snakkes det om ski hele tiden. I hopp nevnes det sjelden. Ikke fordi det ikke er viktig. Men fordi samme par duger under de fleste forhold.

- Det er ikke glidfølelsen i tilløpet som er det viktigste. Det er flyegenskapene. Jeg bruker stort sett de samme skiene i hvert renn helt til de går i stykker, forteller Tom Hilde (20).

Han slo ikke i stykker skiene sine under torsdagens treningshopping i mammutbakken i Oberstdorf. Likevel valgte han å bytte ski før kvalifiseringsomgangen. Og han byttet ikke til et annet par fra egen skipark.

Han satte utfor på et helt nytt par.

Her kan du prøve Nettavisens eget hoppspill

Spurte sjefen
- Skiene jeg hoppet på i treningen var myke. I skiflyging blir det litt mer trykk på skiene, og da kan det være en fordel med stivere ski. Etter det andre treningshoppet kom servicemannen fra Atomic til meg med et nytt par han ville jeg skulle prøve.

- Jeg spurte sjefen (Mika Kojonkoski) om jeg fikk lov til å prøve. Og det fikk jeg. Så da hoppet jeg på dem. Og jeg kan allerede si at jeg kommer til å bruke dem i konkurransen fredag også, sier Hilde etter jomfruhoppet på 201,5 meter.

- Er det ikke risikabelt å sette utfor en skiflygingsbakke med et skipar du aldri har testet?

- Jeg fulgte nøye med da bindingene ble montert...

Mentalt sliten
20-åringen fra Asker Skiklubb gjør ingen hemmelighet over at spenningsnivået er ekstra høyt når han skal hoppe skiflyging.

- Det første hoppet er alltid litt jævlig. Man ser jo litt på bakken før man drar opp på toppen, og den er stor. Mye større enn en 120-metersbakke, poengterer han.

Det går imidlertid ikke på bekostning av nattesøvnen. Snarere tvert imot.

- Man blir skikkelig sliten etter en dag med tre hopp i en slik bakke. Og det er helt klart det mentale som er tøffest, sier Hilde.

Les alt om VM i skiflyging i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.