RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud/Scanpix

Fant tilbake formen på sofaen

Sist oppdatert:
Marit Bjørgen i gult etter verdenscupseier nummer 50.

Bjørgen spurtslo Charlotte Kalla i kampen om seieren i Rybinsk og tok tilbake verdenscupledelsen.

Det har gått tungt for Marit Bjørgen etter Tour de Ski. Hun ble blant annet bare nummer seks da hun gikk 10-kilometeren under NM i Voss.

Men lørdag var Rognes-jenta tilbake i godt gammelt slag under verdenscuprennet i Russland.

Bjørgen var den eneste som hang på da svenske Kalla rykket fra feltet på fellesstarten over 10 kilometer i fri teknikk. Tour de Ski-vinner Justyna Kowalczyk ble derimot hengende etter.

I de kalde russiske omgivelsene passerte Bjørgen Kalla like før den siste svingen inn mot oppløpet.

Sveriges håp viste friske takter i store deler av milløpet, men hadde ingenting å svare med på slutten. Hun måtte isteden konsentrere seg om andreplassen.

Bjørgen sikret følgelig sin 50. seier i verdenscupen.

- Jeg ser fram til søndagens løp fordi jeg føler meg i veldig god form akkurat nå. Etter NM har jeg vært tre dager hjemme og slappet av på sofaen. Jeg er glad over å ha funnet tilbake til godfølelsen, sa Bjørgen ifølge NTB.

Den norske laginnsatsen var meget god, i motsetning til under rennet i herreklassen tidligere lørdag. Hele seks norske løpere endte blant de ti beste i mål.

Therese Johaug og Marthe Kristoffersen utkjempet en tett spurtduell om den siste pallplassen. Kristoffersen knep den med noen få centimeter.

Justyna Kowalczyk måtte nøye seg med å bli nummer sju. Den polske jenta mistet dermed den gule ledertrøya i verdenscupsammendraget til Bjørgen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng og Vibeke Skofterud bidro også til glimrende norske innsatsen. Trioen ble nummer åtte, ni og ti henholdsvis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere