Gå til sidens hovedinnhold

Fant tilbake formen på sofaen

Marit Bjørgen i gult etter verdenscupseier nummer 50.

Bjørgen spurtslo Charlotte Kalla i kampen om seieren i Rybinsk og tok tilbake verdenscupledelsen.

Det har gått tungt for Marit Bjørgen etter Tour de Ski. Hun ble blant annet bare nummer seks da hun gikk 10-kilometeren under NM i Voss.

Men lørdag var Rognes-jenta tilbake i godt gammelt slag under verdenscuprennet i Russland.

Bjørgen var den eneste som hang på da svenske Kalla rykket fra feltet på fellesstarten over 10 kilometer i fri teknikk. Tour de Ski-vinner Justyna Kowalczyk ble derimot hengende etter.

I de kalde russiske omgivelsene passerte Bjørgen Kalla like før den siste svingen inn mot oppløpet.

Sveriges håp viste friske takter i store deler av milløpet, men hadde ingenting å svare med på slutten. Hun måtte isteden konsentrere seg om andreplassen.

Bjørgen sikret følgelig sin 50. seier i verdenscupen.

- Jeg ser fram til søndagens løp fordi jeg føler meg i veldig god form akkurat nå. Etter NM har jeg vært tre dager hjemme og slappet av på sofaen. Jeg er glad over å ha funnet tilbake til godfølelsen, sa Bjørgen ifølge NTB.

Den norske laginnsatsen var meget god, i motsetning til under rennet i herreklassen tidligere lørdag. Hele seks norske løpere endte blant de ti beste i mål.

Therese Johaug og Marthe Kristoffersen utkjempet en tett spurtduell om den siste pallplassen. Kristoffersen knep den med noen få centimeter.

Justyna Kowalczyk måtte nøye seg med å bli nummer sju. Den polske jenta mistet dermed den gule ledertrøya i verdenscupsammendraget til Bjørgen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng og Vibeke Skofterud bidro også til glimrende norske innsatsen. Trioen ble nummer åtte, ni og ti henholdsvis.

Kommentarer til denne saken