Gå til sidens hovedinnhold

- Fantastisk av Frode Estil

Sportssjef Åge Skinstad mener Frode Estil gikk fantastisk. Men superspurten til Axel Teichmann maktet selv ikke han å stå i mot.

Teichmann var 6,4 sekunder foran Frode Estil i mål. Nordmannen meldte seg først inn i tetkampen mot slutten av løpet, og ledet etter passering av ti kilometer. Men trønderen maktet dessverre ikke å stå i mot Axel Teichmanns kraftfulle vei mot mål i estiske Otapää.

- Det var et godt løp. Et lureføre. Tungt. Jeg fikk sekundering mot Teichmann underveis, men det var ikke mer å hente, sa Estil til NRK etter målgang.

Det var likevel en smørblid sportssjef for skilandslaget Nettavisen snakket med i etterkant.

- Jeg er veldig fornøyd med dagen. Vi har tre utøvere blant de åtte beste på kvinnesiden, og har to gutter på pallen, oppsummerer Åge Skinstad.

- Optimalt
- Var det et tilnærmet perfekt taktisk løp fra Frode Estil i dag?

- Jeg vil si at det var optimalt. Vi må bare akseptere at Axel Teichmann er bedre enn Frode i dag, selv om han er på sitt aller, aller beste. Jeg påstår at det kun er Teichmann som kan slå Frode i slike situasjoner.

Odd Bjørn Hjelmeset gikk også sterkt lørdag formiddag, men endte til slutt 28,7 sekunder bak vinneren. Verken Eldar Rønning eller Simen Østensen maktet å hevde seg, og endte på henholdsvis 26. og 30. plass.

- Jeg hadde nok håpet at Eldar skulle komme seg litt høyere opp på resultatlisten, men er veldig fornøyd med å ha Simen tilbake. Han har kun trent hardt én dag etter Tour de Ski, forklarer han.

Usikkert om Østensen
- Hvor høyt må han ende på listene i morgen, dersom han skal sikre seg en VM-billett?

- Vi krever i hvert fall ikke at han skal vinne, det må være noe dere i mediene har funnet på i så fall. Jeg håper at han får til et godt løp og får ut det beste.

Men helt medieskapt er nok forventningene ikke, ettersom sprinttrener Ulf Morten Aune uttalte: "Men hvis han vinner - da skal vi vurdere det" , til Nettavisen for to dager siden...

Øvrige norske plasseringer i dag: Geir Ludvig Aasen ble nummer 20, Roger Aa Djupvik nummer 22 og Krister Trondsen nummer 35.

Reklame

Husker du disse to idiotene?