Gå til sidens hovedinnhold

Fantastisk av Liv Grete

Liv Grete Skjelbreid Poiree var over to minutter bak teten da hun la ut på sin ankeretappe. Likevel sørget hun for norsk seier med en fantastisk prestasjon.

Det så lenge ut til å gå mot en sensasjonsseier. Kina ledet klart etter tre etapper, men Liv Grete Skjelbreid hadde ingen planer om å la kineserne stikke av med seieren. To minutter og 11 sekunder var hun bak teten da hun la ut på sin ankeretappe, og avstanden minket raskt.

Imponerende
Mens den ene konkurrenten etter den andre somlet på standplass, feide Liv Grete ned nesten alle blinkene, og spiste inn sekund på sekund. Etter stående var hun bare 16 sekunder bak teten.

En fantastisk sistesløyfe ga norsk seier. Hun var til og med seks sekunder foran Russland i mål.

Simpelthen en fantastisk prestasjon.

- Selv om Liv Grete hadde en fantastisk etappe, så var det laget som vant. Det var vanskelige forhold på standplass og veldig varierende. Det er klart det er spesielt at et lag som ligger så langt bak, faktisk vinner, sier landslagssjef Arne Idland til TV 2 Nettavisen.

- Er Liv Grete i toppform allerede?

- Det må du nesten spørre henne om selv, men jeg tror ikke det.

Ikke bekymret
- Norge lå veldig langt bak etter to skytinger. Gjør det deg bekymret med tanke på VM-stafetten i februar?

- Nei. Det går ikke an å være bekymret på en dag da vi vinner vår første seier på to år. Det blir litt feil utgangspunkt.

Norge fikk en dårlig start. Liv Kjersti Eikeland måtte bruke to ekstraskudd både på første liggende og stående, og vekslet 1.14 bak Tyskland etter første etappe.

Linda Tjørhom hadde heller ingen god dag. Den normalt gode skytteren fikk to strafferunder på første stående, og måtte også bruke alle ekstraskuddene på stående.

Opphentingen
Så begynte opphentingen. Gunn Margit Andreassen sørget for fullt hus på første liggende, og tok kraftig innpå teten. En bra serie på stående gjorde at Liv Grete Skjelbreid Poiree kunne gå ut på sin etappe med et lønnlig håp om å nå pallen.

Alle vet at hun har rakettfart i sporet. Når hun i tillegg dunker ned blinkene, samtidig som konkurrentene fomler, tok det ikke lang tid før hun nærmet seg teten.

På siste stående brukte hun to ekstraskudd, men det var likevel nok til at hun bare hadde 16 sekunder å ta inn på Frankrike, som vekslet først. Meter for meter spiste hun seg innpå konkurrentene, og i en av de siste bakkene før mål, føk hun forbi. De siste hundre meterne kunne hun bare kontrollere inn.

HTML EMBED
Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene