Gå til sidens hovedinnhold

- Fantastisk deilig å være tilbake

Og nå vet Martin Johnsrud Sundby at han kan vinne VM-gull.

KONNERUD (Nettavisen): I USA tror de fleste idrettsutøvere på gull til det motsatte er bevist, og de legger sjelden skjul på det.

Tidligere har det vært noe amerikansk over Martin Johnsrud Sundby. Han har lovet gull og grønne skoger – men slitt med å innfri løftene. Det har han også fått høre, ikke minst etter OL i Vancouver.

- Rett og slett flaut, innrømmet han selv overfor Nettavisen etterpå.

Nå har han lagt om stilen. I stedet for kjeften, bruker han armer og bein til å formidle budskapet.

Og budskapet som formidles, er i ferd med å bli interessant.

Les også: - Etter Kollen husker ingen Konnerud I - Aldri før vært så nedkjørt

Sist på pallen i 2008
Lørdag gikk han inn til en andreplass på den klassiske 15-kilometeren på Konnerud, kun slått av svenske Daniel Rickardsson.

Det er altså mindre enn en uke til VM på hjemmebane i Holmenkollen ...

- Det er fantastisk deilig å være tilbake på pallen etter to år, erkjenner 26-åringen fra Røa.

Sist han var på pallen individuelt i verdenscupen, var faktisk da han vant 15 km klassisk i Kuusamo så langt tilbake som 30. november 2008.

Men i vinter har det lenge vært tydelig at Johnsrud Sundby hadde noe på gang.

- Gikk med hodet
I Davos før jul gikk han inn til en sjetteplass på favorittdistansen, som altså er nettopp 15 km klassisk. Det var det desidert beste han noen gang har gjort i Davos, et sted han rett og slett har mistrivdes.

I januar så det ut til at han skulle vinne i Otepää. Han tok kontrollen fra start, men sprakk på slutten – og sank til sjuendeplass i løpet Eldar Rønning vant.

I NM på Steinkjer var han også en god nummer to, bak nettopp Rønning.

Så kom altså pallplassen i verdenscupen rett før VM på hjemmebane. Blant annet fordi han lærte av det som skjedde i Otepää.

- I dag gikk jeg med hodet, slik at jeg hadde krefter hele veien, fastslår Johnsrud Sundby, som regner med han vil bli enda sterkere fysisk fram mot VM.

Kan vinne VM
- Det var egentlig ingen sprut i dag, bare et jevnt bra løp. Når jeg likevel er nummer to, viser det at jeg er en av dem som faktisk kan vinne 15-kilometeren i VM, sammen med kanskje ti andre, sier han.

At han ikke er i Daniel Rickardssons sko, synes han er like greit. Svensken satte virkelig press på seg selv ved å vinne VM-generalprøven med 29 sekunder.

- Han har et problem. Han skal nå beholde denne toppformen i åtte dager, poengterer Johnsrud Sundby, som tror han kanskje han kan heve seg 30 sekunder før VM-gullet deles ut.

- Men hvis Rickardsson fortsatt har 30 sekunder å gå på, da blir jeg virkelig imponert, sier Martin Johnsrud Sundby.

Røa-løperen toppet for øvrig en god norsk generalprøve. For på tredjeplass fulgte Petter Northug, mens Eldar Rønning ble nummer sju.

Ronny Fredrik Ansnes fra Klæbu i Sør-Trøndelag fikk et aldri så lite gjennombrudd med en meget imponerende 13.-plass.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken