RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fantastisk tipsflyt

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
En herlig klaff for Sportspills Kurt Leirvåg på Leangen i går innbrakte 33.220 kroner, og totalt sett i forrige uke ble det da rundt 48.000 innspilt på foreslåtte spill. Sjekk mandagens V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Det var mange store favoritter på farten i Trondheim i går, men herr Leirvåg stolte fullt og helt på kun en av dem i A-rebusen i form av Boklifaks som innfridde på enkleste vis, og når det innledet med det vi vel kan kalle to smeller (andre og femtevalg i mot to knallhardt betrodde hester) som stod trygt på bongene var det duket for suksess. Med andrevalg på storoutsideren Big River Create i den andre avdelingen, ble grunnlaget lagt for en storfin utbetaling.

Utbetalingen stoppet på 1661 kroner, men når det dreide seg om en samlebong 20 ganger (80 rekker) på det største forslaget kunne Leirvåg bokføre en gevinst på superfine 33.220 kroner. Vi i sportspill står på for at våre lesere skal kunne dra nytte av våre vurderinger hver dag hele uken, og til V5-løpene på Klosterskogen i Skien i kveld satser vi på at våre to bankere kan sørge for at våre trofaste kunder kan lukte på noen nye gevinster!

En vinner med løp i kroppen?
Ja, vi er tilbøyelig til å tro akkurat det om 3 Chess Love You i innledningen på A-rebusen, og vi er ikke i tvil om at vi snakker om den klart beste hesten på kapasitet i løpet. Den storvokste Love You-sønnen har slitt med diverse problemer i stort sett hele sin karriere, og etter vårt skjønn står da ikke et relativt lavt grunnlag i stil til faktiske evner.

5-åringen så dog veldig fin ut i comebacket etter lang pause, men fra posisjonen tredje innvendig fikk ikke kusk Tom E. Solberg vridd ut i angrep før de omtrent var i mål (da uten å få premie på 18.8 full vei). Vi mener således at det var godt med krefter igjen i målgangen ved den anledningen, og etter det vi har registrert tidligere i karrieren tror vi ingen nekter Gotling-traveren teten i kveld. Da skal i så fall sjansene være svært gode for at det kan bli ledelse rundt om, og når vår første banker for dagen kun er krysset av på hver tredje kupong (tredjevalg) finner vi den lekre krabaten svært spillbar.

Variable 2 Up Front slo til med et pangløp ved å vinne på fine 15.0 over aktuell distanse i den siste starten, men vi mistenker at Sagholen-traveren kan få litt problemer med baneprofilen i kveld (slurver tidvis med travet, og de krappe svingene på dagens arena skal da ikke være noen fordel). Ingen kløpper fra start er 4 Sugar Alcore, og når 8 Florican Royal står vel langt ute bak startbilens vinger, tror vi ikke den duoen fanger vår banker til slutt. I fremgang er 11 American Sine, men fra bakspor på en sprint syntes vi ikke Gulbrandsen-traveren er stekhet.

Vår rangering: A: 3 B: 4-2-8 C: 11 D: 10-6-9-1-5-7

Storfavoritt som innfrir
Det er kanskje et av årets svakeste V5-løp vi vil bli vitne til i V5B-3 i kveld, og vi synes storfavoritten 7 Charmi ligner en klink vinner. Klart positiv til sølv på enkle 22.5 full vei i et løp det var fryktelig dårlig tempo på innledningsvis (24.5 første tusen) i den siste starten, men det var et luftig oppløp 4-årshoppa gikk ved den anledningen. Center Field-datteren virker veldig ukomplisert og lettkjørt, og når den klart mest rutinerte kusken i feltet Hans E. Andersen setter seg opp bak Solberg-traveren er hun i de beste hender.

Kvik i vei med voltestart (løste voldsomt fint i den siste starten fra det samme sporet), og vi kan ikke med vår beste vilje se at noen kan nekte vår banker i B-spillet føringen i løpet. Sprint skal være en klar fordel, og vi tror sterkt på ledelse rundt om. Den antatt tøffeste i mot, 5 Raki Cub ”steger og går” litt, og da tror vi således at sprint ikke er noen fordel for 7-åringen. Nei, dette løpet tror vi favoritten vinner sprettlett, og vi var aldri inne på tanken om å gardere.

Vår rangering: A: 7 B: 5-6-8-1-4-3

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5A-2, 2100 meter voltestart
Vi støter på et tidsløp for kaldblodshester i den andre avdelingen (og tre hester hever seg klart over mengden), og dette ligner en perfekt oppgave for 10 Lom Pilen. Stod på flott til sølv på 28.2 (hadde vel dog ikke klart å holde Wik Stjernen bak seg dersom denne ikke hadde galoppert) bak den suverene vinneren Pedrus, og løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort godt. Normalt skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse, og Antonsen-traveren er snakk om hesten å stå i mot til slutt.

Vi er dog litt skeptiske til vinnerviljen der i gården (vant kun et løp i fjor), og favoritten henter neppe 20 meter tillegg på en feilfri 1 Langaard Tiril. Sistnevnte står lekkert inne i løpet, men stabiliteten har så langt vært fraværende i år (galoppert seg vekk tre ganger på rad). Det er dog lite å utsette på kapasiteten, og vi krysser på alle bonger.

Ikke som best i den siste starten var 9 Komnes Judo, men en finere oppgave enn kveldens er ikke på oppdrive for den sterke Mjønerød-traveren (klart positiv til sølv bak gode Skogbryn Svarten i den tredje siste starten).

Vår rangering: A: 10 B: 1-9 C: 11-7-5-6-8 D: 4-3-2

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Klosterskogen kan du finne her.

V5A-3, 2100 meter autostart
Relativt urutinerte kaldblodshester i lavt grunnlag setter hverandre i stevne i den tredje avdelingen, og vi finner fem vinnerkandidater. Klart best på kapasitet er trolig 12 Odin Jr., men sporet kunne selvsagt ha vær bedre på en arena som dagens. Fartsressursene er dog enorme, og etter en fin triumf på 33.0 full vei (gikk veldig fort nedover oppløpet ved den anledningen) i den siste starten tilmåler vi den lovende 5-åringen solide vinnersjanser.

Veldig positiv til tredje på 32.7 full vei med innlagt galopp var 3 Finskog Fokus (fin type dette) i årsdebuten (vi var etter denne sist), og med ytterligere fremgang skal Holtung-traveren være seiersaktuell i et løp som dette. Det ble en lett seier for 6 A.B. Rusken på 34.4 full vei i den siste starten, men vi er litt usikre på hvor mye 4-åringen har å gå på. Selskapet er dog ikke verre enn at Bø-traveren skal regnes tidlig, og når vi også krysser av for 1 Strand Elden (på våre to største spilleforslag) og 5 Høiby Pilmini (på systemet) bør vi være igjennom dette løpet.

Vår rangering: A:12 B: 3-6-1 C: 5 D: 11-2-8-4-7-9-10

V5A-4/V5B-1, 2100 meter autostart
Fem hester hever seg over mengden i dette varmblodsløpet, og dersom 3 Evita E.J. takler de krappe svingene på dagens arena, skal det dreie seg om en solid vinnersjanse. Toppform der i gården, og det var en gnistrende avslutning Holtung-traveren leverte etter sen luke til sølv på 17.3 full vei i den siste starten.

Best på kapasitet er dog trolig 6 Ofelia Vang, men Malmin-traveren varierer veldig i prestasjonene. Det ble en fin seier på 15.0 over en sprint i den siste starten, og i en feilfri utgave er S.J.`s Photo-datteren snakk om hesten å stå i mot til slutt. Tet vant i billig lag gjorde 9 Lill Q.C. etter å ha vært matchet i relativt tøffe omgivelser forut for den starten, og sporet i kveld kan ikke smygkusk Gunnar Austevoll klage på.

Litt interessant til står 2 Streamline Woman denne gangen (og kapasiteten er ikke så verst på denne hesten), mens formsterke 10 Whitney As (avsluttet flott til sølv på fine 16.1 full vei i den siste starten) også bør vurderes relativt tidlig.

Vår rangering: A: 3 B: 6-9-2-10 C: 1-5 D: 11-8-4

V5A-5/V5B-2, 1700 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester venter oss her, og på tross av at løpet kun teller åtte deltagere syntes vi det ser vidåpent. Det er ikke lett å forutse utviklingen av dette løpet (og det kan fort være slik at det bli byttet posisjoner over en lav sko første 500), men vi er litt inne på at Geir V. Gundersen vil forsøke å sitte foran med 2 Why Not A Winner ved denne anledningen.

Ikke som best ved femteplassen på 15.5 full vei (kremreise i andre utvendig, og vi syntes da Halle-traveren burde vært litt vassere til slutt), men det var gode hester 8-åringen hadde foran seg i mål den gangen. Sår nå bedre til enn på svært lenge, og på en distanse og en arena Credit Winner-sønnen trives fortreffelig på, tilmåler vi 18-prosenteren solide vinnersjanser (femtevalg).

På full form står ikke 4 Buddy tilbake for noen på kapasitet i dette løpet, men 6-åringen har det med å gjøre det litt vanskelig for seg selv i Skien (hoppet seg vek lenge før start ved et par anledninger). Ter han seg skal han derimot være tidlig aktuell.

Overflydd ned startsiden blir ganske sikkert 1 Taylor Superb (variabel, men klart god nok på sitt beste), men i et såpass lite felt løser det seg normalt greit underveis. Forbedret med løp i kroppen er trolig 6 Rolling star, mens duoen 3 Conway Hall og 5 Yankee Rapida er snakk om to meget habile sprintere på sitt beste.

Vår rangering: A: 2 B: 4-1-6-3-5 C: 7-8

V5B-4, 2100 meter autostart
Et litt småskummelt kaldblodsløp venter oss her (og på vårt store system krysser vi av for hele ni hester). Favorittene er ikke helt til å stole på, men det skal vel kanskje godt gjøres at alle de fire mest spilte hestene roter seg vekk. En flott V75-triumf bokførte 6 Eike Prinsen i den siste starten på fine 30.3 full vei, og det er neppe noe minus at champion Eirik Høitomt svinger seg opp i sulkyen denne gangen.

Radet opp i stor stil (fire strake triumfer) gjorde 7 Kile Sjefen før han gikk på en smell i den siste starten (etter sigende tett i halsen), men tilbake i slag skal selvsagt 5-åringen regnes tidlig (dog snakk om autodebut fra et spor litt langt, og det kan bety en tung tur rundt ved denne anledningen).

Det er lite å utsette på formen til 3 Storsjø Frøya (vant sprettlett i enkelt lag på 31.8 full vei i et V65-løp i den siste starten, men Juel-traveren er ikke snakk om noe stabilt kort). Spennende etter pause er 9 Pål Svint (tok tre strake triumfer før ham ramlet litt ut av det før litt hvile), og 8-prosenteren i spillet blir med respekt å melde kraftig kuskeforsterket med Vidar Hop i kveld.

Vår rangering: A: 6 B: 7-3-9 C: 5-8-11-10-4 D: 2-1-12

V5B-5, 2100 meter autostart
Et flott varmblodsløp avslutter denne rebusen (og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn mange), og vi syntes flere av deltagerne holder V75-klasse. Veldig interessant til denne gangen står 1 Sense Of Beauty, og dersom kusk Espen A. Schie klarer å holde 5 Overture F.H. fra livet ned startsiden (det kan bli vanskelig nok), tror vi på en topp vinnersjanse (kan også vinne fra eventuelt rygg leder). Stod på flott til tredje bak to svært gode hester i den siste starten, og vi mistenker at 8-åringen er på vei mot en ny formtopp (kun krysset av på 14 % av de innlevert kupongene).

Vi syntes det var sterkt av 4 X.O. Hornline å ta ned tetløpende Freestone kort før mål til seier på fine 15.0 full vei i den siste starten etter at sistnevnte hadde fått dirigere etter behag der fremme i front (16.5 første tusen), og formen virker således til å være sterkt stigende med et par løp i kroppen etter litt pause.

Fra Danmark dukker 6 On Off opp med positive rapporter fra trenerhold, og vi har jo ved flere anledninger sett hva som bor i denne Great Challenger-sønnen tidligere i Norge. Hoppet seg vekk som storfavoritt i den siste starten gjorde 9 Kendrick Jr., men noen fare med formen er det neppe (strålende hele veien før missen sist).

Vår rangering: A: 1 B: 4-6-9 C: 5-3-10 D: 2-7-11-12

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Klosterskogen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 90, 360 og 970 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 120, 480 og 1065 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Klosterskogen gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere