*Nettavisen* Sport.

Fantastiske dager for norsk fotball

Foto: Ola A. Thorset / SCANPIX

Først kom Nils Arne Eggen tilbake. Så kom Drillo. Var ikke norsk fotball spennende og interessant nok fra før av, så blir den i hvert fall det nå.

10.11.04 19:11

Hele Fotball-Norge ble tatt en smule på senga onsdag ettermiddag, da det ble kjent at Egil Drillo Olsen skal ta over som hovedtrener for Fredrikstad neste sesong, med Knut Torbjørn Eggen ved sin side. Det er bare noen dager siden vi kunne glede oss over at Eggen senior, Nils Arne, også er tilbake i norsk fotball for fullt.

Dermed er to av de mest markante profilene norsk fotball har hatt de siste tjue årene, tilbake i manesjen. Det er det all mulig grunn til å juble for.

Både Eggen og Drillo har bidratt sterkt til at norsk fotball er kommet dit den er i dag. Selv om trenerne representerer nokså forskjellige stiler, både på og utenfor fotballbanen, har begge oppnådd resultater. At de velger å returnere til norsk toppfotball nå, må vi bare takke og bukke for.

Tippeligaen i år var den mest intense og spennende i manns minne. Seiersmarginen til Rosenborg kunne ikke ha vært mindre. Og i Bergen er det knapt en innfødt som ikke tror at Brann kommer til å kjempe i toppen til neste år, kanskje til og med vinne hele ligaen, etter den imponerende triumfen i cupen. I Oslo kommer Vålerenga til å gjøre alt de kan for å gjenta årets suksess, mens bak kommer gamle storheter som Ham-Kam og Fredrikstad.

Interessen for neste sesong kunne med andre ord ikke ha vært større.

Nå kommer altså Nils Arne Eggen og Drillo og lemper enda mer køl på bålet. Det kommer til å slå positivt ut på flere arenaer. Publikumsinteressen vil øke, og er vi riktig heldige, kommer det til å slå positivt ut på landslaget vårt også.

For Eggen senior og Drillo har fortsatt mye å tilføre norsk fotball.

Det er bare å glede seg til neste sesong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.