*Nettavisen* Sport.

Fantastiske Løke

NABEUL (TV 2 Nettavisen): Frank Løke dro til VM med en drøm om endelig å slå gjennom på landslaget. Nå er han kanskje blitt Norges viktigste angrepsvåpen. Se bilder fra gårsdagens kamp her.

02.02.05 09:14

NORGE – SVERIGE 34-31: Da VM startet, var Johnny Jensen Norges førstevalg på streken. Men da Frank Løke fikk sjansen i angrep, grep han den med begge hender.

Ballen derimot, den griper han helst med en.

- Da føler jeg at jeg har bedre kontroll på hvor forsvarsspilleren er, forklarer han.

Snytt for straffer
Løke har spilt seg opp utover i turneringen og både mot Kroatia og mot Sverige viste han spill som få linjespillere kan kopiere.

Mot Sverige ble det seks mål på sandefjordsgutten. I tillegg skaffet han Norge fem sjumeterskast og skulle hatt ytterligere to.

- Det var to jeg skulle hatt. Men greit. Det forstår jeg utfra sånn som kampen var. Vi ledet med seks og det var fem minutter igjen. Hadde det vært jevnt, så tror jeg at jeg hadde fått straffer, sier han.

TV 2 Nettavisen belønnet Løke med en 10’er på spillerbørsen for hans spill mot Sverige. Uansett hva svenskene prøvde på, så klarte de ikke å stoppe ham.

- Jeg synes det gikk bra. Det var dagen der jeg nesten grep alt. Det var helt sinnsykt. Jeg er utrolig fornøyd, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Min beste landskamp
Og han innrømmer at det nok er hans beste landskamp.

- Jeg har laget flere mål i kamper før, men ikke i en så viktig kamp. Dette er VM og denne kampen betyr jo alt. Det er nok min beste kamp, sier han.

Lagkameratene er fulle av beundring over det Løke presterte mot Sverige.

- Jeg må ta av meg hatten for Frank Løke. Han spiller en fantastisk kamp, skryter Preben Vildalen.

Kristian Kjelling har utviklet et godt samarbeid med 24-åringen. Også han var imponert tirsdag.

- Frank er fantastisk, sier han.

Drømte om gjennombrudd
Johnny Jensen har fått lite spilletid i angrep etter at Løke slo til, men han sitter ikke å sturer på benken av den grunn.

- Han har vært veldig god. Vi legger mye av spillet vårt rundt ham, så vi får se om de andre landene skjønner det etter hvert. Da kommer vi andre til å få flere sjanser, sier han.

Da Løke dro til Tunisia drømte han om å få sitt definitive gjennombrudd i landslagsdrakten.

- Jeg har håpet det skulle skje i et mesterskap. Det har jo vært drømmen at det skulle skje når det virkelig gjaldt og ikke bare i turneringer som Elfag Cup, smiler han.

Og gjennombruddet har han definitivt fått. Er det en spiller Spania skal se opp for på torsdag, så er det Løke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.