*Nettavisen* Sport.

Fantastiske Rosenborg

Hele Norges Rosenborg har klart det igjen: For niende gang når de gruppespillet i Champions League og byr hele nasjonen på fotballfest i høst.

25.08.04 07:33

Kanskje er det mindre å overføre fra idrett til næringslivet enn utallet av idrettsledere som holder foredrag skulle tyde på. Elleve spilleren med ball på en gressbane er noe annet enn store bedrifter med tusenvis ansatte i kompliserte organisasjoner.

Men likevel står Rosenborg for verdier og prestasjoner som alle kan strekke seg etter.

Gang på gang har laget vist evne til aldri å gi opp før dommeren blåser. I kvalifiseringskampen mot Maccabi Haifa ble denne fabelaktive evnen demonstrert til fulle.

Først lå de under 2-0 etter første omgang i Tel Aviv, og dermed syntes veien stengt til Champions League. Deretter opplevde de en motgang som nesten ikke kan være tilfeldig: To ganger gikk lyset på stadion i perioder hvor hjemmelaget hadde alt å tjene på det.

Men når mange ville blitt motløs og gitt opp, så biter Rosenborg-spillerne tennene sammen. På overtid fikk de endelig lønn for strevet.

Nok en gang på en prestasjon det er noe å lære av: Når det gjaldt som mest, klarte lagets Harald Martin Bratbakk å ta frem et strålend et frispark. Best når det gjelder.

Legg til en unggutt som Daniel Braaten som løfter seg når det trengs, og man har en laginnsats og individuelle prestasjoner det bare er å ta hatten av for.

Vi gleder oss med trener Ole By Rise og Rosenborg. Takk for at vi nå kan glede oss til å følge de tøffe Champions League-kampene i høst med hele Norges Rosenborg!

Diskuter Rosenborg-seieren på TV 2 Veggavisen (klikk her)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.