Spanske og italienske medier har lenge spekulert i om Formel 1-føreren Kimi Raikkonen forlater Ferrari, til fordel for nåværende Renault-fører Fernando Alonso.

Ifølge Aftonbladet skriver nå Gazzetta dello Sport og Autosprint at Raikkonen har blitt tilbudt 28 millioner euro - over 250 millioner kroner med dagens valutakurs - for å forlate det italienske teamet ved årsskiftet.

I tillegg skriver de spanske avisene AS og Marca at Ferrari vil offentliggjøre Alonsos overgang til teamet når VM-sirkuset besøker Ferraris «hjemmebane» i Monza i september.

- Beredt til å bytte
Fernando Alonso har tidligere avkreftet ryktene, men pipa har fått en annen tone når han prater med spanske El Mundo:

- Jeg er hele tiden beredt til å bytte til et team som Ferrari, sier Alonso.

Spanjolens kontrakt med Renault inneholder en klausul som sier at Alonso kan bytte team ved årsskifte dersom sjansen byr seg.

Og skal vi tro spanjolen selv, er han mer enn klar til å bytte til Michael Schumachers tidligere lag.

«Allerede booket»
- Jeg har alltid sagt at jeg vil sitte i en vinnerbil, uttaler han.

- i 2005 og 2006 drømte alle om Renault, men de siste ti årene har Ferrari vunnet mer enn det vi har gjort. Derfor er Ferrari det alternativet alle tenker på, de har hatt den største framgangen. Tross alt er det jo sånn at alle vil sitte i den beste bilen, utdyper Alonso.

Også Gerhard Berger, tidligere fører for Ferrari og sportssjef for Toro Rosso-teamet, har bekreftet Alonsos overgang.

Til tyske Bild har Berger forklart at Alonso avslo et tilbud fra Toro Rosso, ettersom han «allerede var booket for 2010-sesongen».

Denne helga er førerne i Tyskland for å delta i VM-runden i Nürburgring.

Sjekk siste sportsnytt her!