Heinrich Haussler har utvilsomt havnet i skyggen av Thor Hushovd i tiden som Cervélo- og Garmin-rytter. Mens Hushovd har levert strålende resultater de to siste årene har ikke tysk-australieren maktet å vise seg fra sin beste side.

27-åringen har vært på en nedadgående kurve siden han briljerte i både vårklassikerne og Tour de France i 2009-sesongen. I 2012 er det stort press på Hausslers skuldre, ettersom han er lagets kaptein i vårklassikerne.

- Jeg tror laget vil se meg i godt slag under Flandern rundt, men jeg ser på mine egne sjanser som større i Milan-San Remo. Det er fordi seieren glapp i 2009 og jeg var såpass nære Cavendish. Det ligger fortsatt i bakhodet og er et ritt jeg virkelig vil vinne, forteller Haussler ifølge velonation.

Haussler ble nummer to i Milan-San Remo det året, bare slått av den britiske verdensmesteren. Gjenopplev den nervepirrende avslutningen her !

I år er Cavendish’ tidligere sjef, Allan Peiper, sportsdirektør for Hausslers Garmin-Barracuda. Peiper kan forteller at Hausslers klassikerprestasjoner er vitalt for 27-åringens sesong.

- Han er på rett spor foran klassikerne og det er da vi vil at han skal være i toppform – San Remo, Harelbeke, Flandern og Roubaix – de fire rittene er høydepunktene i sesongen hans, forklarer Peiper.

Bygger lag rundt Haussler
Garmin bygger laget rundt Haussler i klassikerne, nå som Thor Hushovd ikke lenger er på lønningslisten.

- Det han har spurt om en stund er et opptrekk og ryttere som skal hjelpe han – spesifikt – og vi prøver å bygge det og gi det til han, forteller Peiper.

Haussler var i Hushovd-dagene en del av klassikergruppen. Sammen med solide ryttere som Andreas Klier og Roger Hammond. Klier er fortsatt i Garmin og skal hjelpe Haussler sammen med blant annet Martijn Maaskant, Ramunas Navardauskas og Johan Vansummeren.

Med dette laget kan muligens Haussler forbedre andreplassene han fikk i både Milan-San Remo og Flandern rundt i 2009.

Er Bauer nøkkelen til suksess?
Garmin har rekruttert den baskiske spurteren Koldo Fernandez og den danske banespesialisten Alex Rasmussen for å hjelpe Haussler i spurtene.

Nyzealenderen Jack Bauer er også hentet inn for å hjelpe Haussler i spurtene. Haussler og Bauer finsliper for øyeblikket samarbeidet i Tour Down Under. Men et godt opptrekk er ikke skapt på noen få treningstimer.

LES MER:Dette er sykkelsportens Jack Bauer

- Noen av disse guttene har ikke møtt hverandre utenom treningsleiren i Boulder, forklarer Peiper.

- De har ikke kjørt ritt sammen, de kjenner ikke hverandres kvaliteter, de stoler ikke på hverandre i den forstand at de kan følge hverandre gjennom trange passasjer eller ikke, fortsetter australieren.

- Får selvtillit automatisk
Haussler håpet å vinne en etappe i Tour Down Under. Men har ikke vært nærmere enn en syvendeplass på den tredje etappen, selvtilliten er allikevel på topp hos 27-åringen.

- Du får selvtillit automatisk når du kjører ritt, og jeg mangler ikke selvtillit, forsikrer Haussler.

Ettersom Garmin satser på Haussler øker også presset.

- Ballen er på hans banehalvdel. Han må vise lederskapskvaliteter. Har man et lag rundt seg må man kontrollere det, bygge det og forteller det hva du vil ha fra dem. Det jobber vi med i Tour Down Under, forteller Peiper.