Får Arvesen sin revansje?

Foto: Kristoffer Øverli Andersen

Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug stiller kampklare i Paris-Tours.

08.10.10 23:52

I 2006 var Kurt Asle Arvesen nærmere en skikkelig klassikerseier enn noensinne. Etter å ha vært en del av dagens første utbrudd, var det han og den franske ringreven Frédéric Guesdon igjen i finalen.

Arvesen var for en gangs skyld den minst rutinerte av de to, og gjorde et par dumme taktiske valg. Det endte med fransk seier.

På søndag får han muligheten til å revansjere resultatet.

- Jeg har kjørt rittet tre ganger etter andreplassen, og det er et fint ritt å kjøre mot slutten av sesongen, forteller Arvesen til teamsky.com.

- Det er ofte fint vært og en god atmosfære. Det er ganske flatt tidlig i rittet, men det er tre korte bakker mot slutten som kan skape splittelser i feltet. Når man i tillegg må tenke på sidevinden, blir det vanskelig å forutse rittet.

Les også: - Mine ryttere er rene

Norsk selskap
For Lars Petter Nordhaug går også sesongen mot slutten. Førsteårsproffen skal sykle Paris-Tours, før han avslutter sesongen med to ritt i Italia, Giro del Piemonte og Giro di Lombardia.

- Det har blitt mye trening med Kurt i det siste, forteller Nordhaug til procycling.no.

Og nettopp treningen har vært nøkkelen. Nordhaug har ikke syklet ritt siden Team Sky trakk seg fra vueltaen, på grunn av det tragiske dødsfallet til en av massørene på laget. På søndag vil det være nærmere en og en halv måned uten ritt for nordmannen. Derfor har han vondt for å spå hvordan ting vil utarte seg i Frankrike.

- Det er flatt, og det kommer til å gå skikkelig fort, forklarer han.

- Det kommer til å bli spesielt med farten. Vi stiller et godt lag, men ingen av oss har kjørt noe særlig med ritt i det siste.

- Det er ikke mye igjen av sesongen nå, så det er bare å kline til. Jeg har trent mye, og bra, i det siste. Men jeg slipper opp litt på treningen inn mot de siste rittene, avslutter han overfor procycling.no.

Les også: Boonen ser mot 2011

PS: Philippe Gilbert har vunnet de to siste utgavene av Paris-Tours. Belgieren stiller nok en gang på start.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag