RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får bot for gule kort

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
To av Odd Grenlands spillere fra kampen mot Tromsø blir «belønnet» med bøter ved ankomst til Skien.

ALFHEIM STADION (TV 2 Nettavisen): TROMSØ-ODD GRENLAND 0-0:

Odd-trener Arne Sandstø er beinhard i forhold til disiplin, og viker ikke en millimeter - selv om tilfredsheten over et nytt poeng på bortebane er stor.

Tåpelige kort
- Jeg er ikke enig i at jeg er så beinhard. Det er spillerne selv som har vedtatt våre interne regler. Spillere som pådrar seg tåpelige og unødvendige gule kort, skal få bøter. Og det kan ikke være tvil om at gule kort som følge av kjefting på dommeren (Torjus Hansén), og det å sparke bort ballen (Nat Borchers), kvalifiserer til bøter, sier Sandstø til TV 2 Nettavisen.

Totalt fikk Odd Grenland fem gule kort i kampen mot Tromsø - fire av dem kom i løpet av kampens ti siste minutter - da de fleste Odd-spillerne begynte å bli tydelig slitne i både hode og bein etter et vedvarende press fra Tromsø.

- Du ser ikke dette som formildende?

- Nei, tvert imot. Hvis du er sliten, så synes jeg at du skal bruke kreftene på andre ting enn å kjefte på dommeren, sier den frittalende bergenseren.

Effektiv disiplin
Det er likevel ikke bare i forhold til bøter for gule kort at Sandstø kan virke tøff mot sine egne. Allerede etter en drøy halvtime valgte han å ta Somen A. Tchoyi av banen - med en nådeløs begrunnelse:

- Hvis du får ballen 20 ganger og mister den 20 ganger, så fortjener du ikke å få spille mer enn 35 minutter på banen, sier han.

Nå vil neppe så mange av de drøyt 4.000 tilskuerne på Alfheim si seg enig i at Tchoyi var vesentlig dårligere enn noen av de andre Odd-spillerne, men de fleste kan notere seg at streng disiplin fører resultater med seg for et Grenlands-lag som foreløpig er ubeseiret i Tippeligaen.

- Men så mange seirer blir det heller ikke av den stramme defensive, disiplinerte jobbingen?

- Nei, trepoengerne må vi ta hjemme i Skien. Borte skal vi i utgangspunktet være fornøyd med uavgjort. Og mot Tromsø var vi heldige og sterke som klarte nettopp det, mener han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere