RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får fem år for bedrageri

Foto: Afp/Scanpix
Sist oppdatert:
Sjekk straffene i den italienske fotballskandalen her.

Tidligere Juventus-direktør Luciano Moggi er dømt til fem år og fire måneder i fengsel som følge av den såkalte calciopoli-skandalen.

74-åringen er allerede utestengt på livstid på grunn av sitt engasjement i nettverket, som blant annet hadde kontakt med dommersjef Paolo Bergamo for å få innflytelse på hvilke dommere som ble satt opp til hvilke kamper.

- Overraskende
En av Moggis advokater Maurilio Prioreschi var overrasket over hvor streng dom den tidligere Juventus-direktøren fikk.

- Jeg hadde på ingen måte forventet denne dommen. Vi har tapt første runde, men vil forsøke å snu situasjonen rundt i en anke, sier Prioreschi til Gazzetta dello Sport.

Advokaten kunne også fortelle at dommen var svært nedslående for Moggi personlig.

- Vi skal gjøre alt for å få rettferdighet. Moggi er knust, han skjønner ikke hvordan han kunne få denne dommen. Nå har vi 90 dager til å bli kjent med begrunnelsen for vedtaket og forberede vår anke, sa advokaten videre.

Strenge straffer
Brødrene Della Valle (Andrea og Diego, eiere av Fiorentina) ble dømt til 15 måneders fengsel for sin sine roller i calciopoli. Samme straff fikk Lazio-president Claudio Lotito.

Tidligere dommersjef Paolo Bergamo fikk tre år og åtte måneder, mens hans kollega Pierluigi Pairetto fikk ett år og 11 måneder.

Juventus har tidligere blitt fratatt sine seriegull fra 2005 og 2006 og ble også flyttet ned i Serie B for å ha påvirket oppsettet av dommere. Klubben var fort tilbake på høyeste nivå i støvellandet, men har slitt med å komme opp på nivået til toppklubbene fra Milano etter returen til Serie A.

Milan, Fiorentina, Lazio og Reggina fikk også poengstraffer for sine roller i skandalen som rystet fotballverden, mens landet gikk helt til topps i verdensmesterskapet i 2006.

Hele dommen kan leses i Gazzetta dello Sport.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere