BISLETT (Nettavisen): Når innendørs-EM i friidrett innledes i Torino fredag morgen, står Christina Vukicevic på startstreken som en av medaljekandidatene på 60 meter hekk.

Det hadde neppe Vukicevic trodd kvelden 4. september i fjor. Da gikk det nemlig veldig galt på en hekketrening på Bislett. Vukicevic snublet og fikk et usikret hekkebein i låret. Hun pådro seg et dypt kutt og det ble en stund fryktet at muskelen var ødelagt som følge av uhellet.

- Kunne kostet meg karrieren
- Akkurat der og da var jeg mest opptatt av at jeg fikk blod på de nye, hvite piggskoene. Pappa var mer bekymret. Det slo meg imidlertid litt senere at uhellet i verste fall kunne kostet meg karrieren, sier Vukicevic til Nettavisen.

Men heldigvis var skaden mindre alvorlig enn fryktet, og nå mener pappa og trener Petar Vukicevic at skaden faktisk har hatt en positiv innvirkning på det norske hekkehåpet.

- Man kan kanskje si at det var skjebnen som gjorde at hun ble skadet, for uhellet har vært et positivt vendepunkt for Christina. Det har gitt henne et positivt løft.

- Mindre streng mot meg selv
- Pappa sier at skaden har gitt meg et løft, og det tror jeg stemmer. Før var jeg veldig streng med meg selv, og ble skuffet dersom jeg ikke hadde fremgang på hver eneste trening. Skaden gjorde at jeg fikk satt ting et nytt perspektiv. Nå er jeg bare glad for at jeg fortsatt kan satse, og jeg innser at det går opp og ned både på trening og i konkurranse. Det er ikke lenger slik at jeg blir skuffet dersom jeg er noen hundredeler bak persen min, sier Vukicevic.

Hun forteller at hun også har dempet fokuset på idretten utenom trening og konkurranse.

- Treningen er ikke hele livet. Jeg er blitt mye flinkere til å snakke om alt annet enn friidrett når jeg har fri. Den siste tiden har jeg koblet av mye med Grey's Anatomy. Jeg er for tiden i full gang med den fjerde sesongen, smiler Vukicevic.

- Du legger mindre press på deg selv?

- Ja, jeg gjør det. Jeg har senket skuldrene og er mer avslappet, og det ser ut til at det har gitt resultater.

- Mye raskere
I tillegg til at Vukicevic er mer avslappa nå enn før, har hun også forbedret seg fysisk. Aller viktigst er det kanskje at hun har blitt mye raskere.

- Et av ankepunktene mot Christina har vært at hun har for dårlig fart i forhold til de aller beste hekkeløperne. Det kan virke som hun har gitt svar på tiltale nå?

- Hun har blitt mye raskere. Jeg antar hun ville løpt rundt 7,40 på 60 meter med den formen hun er i nå. Vi har ikke endret så mye på treningsopplegget det siste året, men vi har lagt til et par nye elementer. I tillegg trente Christina knallbra under treningsleiren i Sør-Afrika i desember. Det har helt klart vært positivt for løpsformen, svarer pappa Vukicevic.

Med høyere fart har resultatene ikke latt vente på seg på hekken. Vukicevic har satt norsk rekord med 8,00 sekunder i vinter. Med det er hun nummer fem i Europa før EM starter.

- Får gåsehud
Men det er ikke mer enn fem hundredeler opp til årets raskeste europeer, Josephine Onyia fra Spania. Oniya er ingen hvem som helst. Hun vant intet mindre enn tre av fjorårets Golden League-stevner, og har en personlig rekord på lynraske 12,50.

- Hvordan er det å være så nære Onyia, Christina?

- Jeg får helt gåsehud av å tenke på det. Det er en helt fantastisk følelse å puste henne i nakken.

Men når startskuddet går fredag er gåsehuden og respekten borte. Christina frykter ingen.

- Det er mye som kan skje på hekk, men hvis jeg ikke snubler, så skal jeg til finalen. Der er det åtte jenter som alle kjemper om å vinne, og alt kan skje. Man stiller ikke til start i finalen for å kjempe om en åttendeplass.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).