Får han noensinne sykle i denne drakten?

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Ezequiel Mosquera har ennå ikke debutert for sitt nye lag på grunn av dopingtrøbbel.

29.04.11 10:23

Sju måneder etter at Ezequiel Mosquera testet positivt for hydroxyethyl er situasjonen fremdeles uavklart.

Den tidligere Xacobeo Galicia-rytteren er nå et steg nærmere en avklaring, etter at det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har videresendt sakspapirene til sine spanske kolleger i RFEC.

Avisen Marca skriver at det nå er opp til dem å vurdere hvorvidt Mosquera skal kalles inn til en muntlig høring i sakens anledning.

Suspendert av Vacansoleil
Mosquera har blitt suspendert av sin nye arbeidsgiver, Vacansoleil, mens saken pågår – men har ikke blitt ilagt sanksjoner fra sykkelsportens egne organer.

Det har UCI selv bekreftet i et brev til rytteren.

- Ettersom Mosquera ikke er blitt midlertidig suspendert, og det ikke har blitt tatt en avgjørelse om erklære ham uønsket i sykkelritt, er herr Mosquera i øyeblikket fri til å delta i de rittene han selv ønsker, skrev UCI til rytteren i februar.

Krevde saken avsluttet
Spanjolen har selv forsøkt å kreve at dopingsaken mot ham bør avsluttes.

- Hydroxyethyl er ikke et dopingstoff i seg selv. Det forklarer også hvorfor jeg ikke har blitt utestengt, har han uttalt tidligere.

- Derfor bør denne saken avsluttes nå, lød oppfordringen.

Det er nå uansett ikke opp til Mosquera å bedømme dette, men RFEC som tidligere i år valgte å frikjenne Alberto Contador i clenbuterolsaken.

Mosqueras lagkamerat David Garciá testet positivt på både EPO og hydroxyethyl under fjorårets Vuelta a España. UCI mener at hydroxethylfunnet i Mosqueras prøve gir en sterk indikasjon på at 35-åringen forsøkte å maskere bloddoping.

Garciá har allerede røket på en toårig utestengelse, mens Mosquera fremdeles er beredt på å kjempe for å bevise sin uskyld.

- Nå får jeg sjansen til å forsvare meg
Rytteren hevder selv at har inntatt stoffet ved en feiltakelse, og at han aldri har benyttet stoffet i hensikt av å dope seg eller skjule dopingbruk.

- Vitenskapelige studier viser at hydroxyethyl ikke forbedrer yteevnen. Det er heller ikke forbudt i forbindelse med intramuskulær eller oralt inntak. Det eneste som er forbudt er å innta stoffet intravenøst, forteller han.

Etter sju måneders ventetid er Mosquera mest av alt klar for å få saken ut av verden.

- Det eneste som er endret med dette (at saken er videresendt til RFEC), er at jeg nå får sjansen til å forsvare meg selv. Saken er nå i hendene til det riktige organet hos det spanske sykkelforbundet, skriver Mosquera i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.