RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får ikke betalt regningene

Foto: Knut Falch (Scanpix)
Sist oppdatert:
Det er økonomisk krise i Stabæk.

Norsk fotball sliter i økonomisk motvind. At også regjerende seriemester Stabæk har slitt, har lenge vært kjent.

Men nå har det økonomiske uføret nådd et nytt nivå.

Onsdag sendte Stabæk Fotball AS og Stabæk Event AS ut en pressemelding der de bekrefter at selskapene har store likviditetsmessige utfordringer.

Eller med andre ord: Kassa er tom.

«Stabæk Fotball AS og Stabæk Event AS har orientert sine kreditorer og samarbeidspartnere om at selskapene ikke har likviditet til å dekke kreditorenes krav ved forfall. Det har derfor ved styrebeslutning i selskapene blitt vedtatt å innstille betaling av eldre gjeld. Nye forpliktelser vil bli søkt betalt fortløpende.», heter det i pressemeldingen.

Forklaringene
Følgende forklaringer listes opp i pressemeldingen:

* Overskridelser knyttet til investeringer i inventar og utstyr i Telenor Arena.

* Innflytting og oppstart på Telenor Arena har medført betydelige merkostnader. I tillegg har driften av Telenor Arena (inkludert Stabæk Fotball) ikke generert de økonomiske resultater som styret har lagt til grunn.

* Konsernet har garantert for et definert leienivå knyttet til utleie av de 11.000 kvm næringsarealer i tilknytning til Telenor Arena. I tillegg til konkursen til Arena Fitness er det fortsatt ledige arealer i eiendommen.

Redningsaksjon
Det understrekes videre at driften av Telenor Arena er uberørt, og Stabæk Fotballs elitelag kommer fortsatt til å spille på Telenor Arena. Arenaen eies av Fornebu Arena AS og fotballen drives gjennom klubben Stabæk.

- Vi jobber fortløpende med å redusere kostnader. Vi snur alle stener, men det er samtidig et betydelig behov for å få inn penger. Det blir en redningsaksjon for å redde Telenor Arena først og fremst, men også klubben Stabæk, sier daglig leder Lars Holter-Sørensen i Stanæk Holding AS til Budstikka.no.

Avisen skriver at spillerne i Stabæk ble informert tirsdag kveld.

Holter-Sørensen vil ikke kommentere om det kan bli aktuelt å reforhandle spillernes kontrakter.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere