RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får ikke bli norsk - ennå

Sist oppdatert:
Den svenske innebandyspilleren Matthias Schölin var norsk i tre uker. Nå er han svensk igjen. Det gir Slevik Innebandyklubb problemer.

Norske innebandyklubber har ikke lov til å ha mer enn tre utenlandske spillere på laget samtidig. Med Matthias Schölin har Slevik fire, det betyr at en til stadighet må sitte på tribunen.

Klubben trodde de hadde løst problemet da Schölin fikk innvilget norsk statsborgerskap tidligere i år.

Feil grunnlag
- Jeg trodde alt var klart da jeg fikk brevet fra Fylkesmannen som sa at statsborgerskapet var innvilget, sier Matthias Schölin til Fredrikstad Blad.

Men så greit var det ikke. For tre uker senere dumpet det et nytt brev ned i postkassen til Sleviks innebandyspiller.

- Brevet var fra Utenriksdepartementet. Der sto det at statsborgerskapet var innvilget på feil grunnlag, og det ble vist til noen paragrafer. Dermed ble jeg svensk igjen, sier en lettere oppgitt Schölin til avisen.

Ventetid
Schölin har bodd i Norge i over tre år, er gift og har barn med en norsk jente, og svensken har ingen planer om å flytte tilbake til gamlelandet.

Han oppfyller alle krav for norsk statsborgerskap, og det er ingen tvil om at han får bli norsk. Grunnen til at avgjørelsen ble omgjort er at søknaden ble behandlet for fort.

- Det skal visstnok ta ti måneder å behandle en slik søknad, sier Schölin.

Slevik har klaget på avslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere