Milan har hatt en trygg ledelse i Serie A gjennom storparten av sesongen, men når det nå nærmer seg ligainnspurten må laget stadig oftere kikke seg bakover.

Sent lørdag kveld gikk tabellederne på et skuffende 0-1-tap for Palermo, etter at Milan sist helg bare klarte 1-1 hjemme mot tabelljumbo Bari, med Erik Huseklepp på laget.

Det vil utfordrerne i den italienske ligaen utnytte - anført av byrival Inter.

Viktig lokalderby
Søndag tok Leonardos mannskap imot nedrykkstruede Lecce hjemme på San Siro. Og selv om vertene aldri klarte å overkjøre gjestene som mange kanskje hadde ventet, var Giampaolo Pazzinis scoring tidlig i andre omgang nok til at tittelutfordrerne halte i land tre viktige poeng på eget gress.

Samtidig tok Udinese en grei 2-0-seier over Catania, og overtar med det tredjeplassen på tabellen.

Tittelkampen ser likevel ut til å stå mellom de to byrivalene.

Med søndagens seier er Inter bare to poeng bak Milan. Dermed bygges det opp mot et hatoppgjør av de sjeldne i neste serieoppgjør.

Etter at landslagene spiller EM-kvalifiseringsrunde neste helg, møtes nemlig Milan og Inter til lokalderby om to uker. Vinneren av den kampen vil kunne sette seg i førersetet før ligainnspurten i april og mai, med sju kamper igjen å spille etter hatoppgjøret.

Riise med assist og straffe
Roma på sin side kan glemme seriegullet dette året, men har fortsatt muligheten til en fjerdeplass som gir kvalifisering til Champions League.

Søndag ble det imidlertid bare ett poeng, da laget spilte 2-2 i borteoppgjøret med Fiorentina.

Fransesco Totti var mannen som reddet Roma, med to mål - sine 200. og 201. i Serie A - i matchen. Men John Arne Riise spilte også en av hovedrollene for Roma.

Først da han ble lagt ned av Gianluca Comotto innenfor feltet i det 26. minutt, og skaffet straffen som Totti ekspederte i nettet.

Så da han la innlegget som Totti mottok ypperlig og sendte inn 2-2-utligningen i andre omgang.

Det ble altså likevel kun ett poeng for Roma, som innehar sjetteplassen på Serie A-tabellen. Opp til Napoli på fjerdeplass skiller det seks poeng.

HTML EMBED