*Nettavisen* Sport.

Får ikke Hareide-garanti

Det hjelper ikke at Daniel Berg Hestad har imponert Åge Hareide.

EKEBERGSLETTA (Nettavisen): Norges landslagstrener satt på tribunen da Molde vant 8-0 over Brann og gjorde det samme da Molde vant 5-1 over Vålerenga.

- I øyeblikket er Daniel landets beste midtbanespiller. Vi kommer til å følge ham nøye framover mot Irland-uttaket, sa Hareide til Romsdals Budstikke i forrige uke.

Det landslagsuttaket er fortsatt to uker unna.

Men:

- For meg er det uaktuelt å være i en tropp for å sitte på benken. Skal jeg være med, må jeg spille, sa Daniel Berg Hestad selv.

- Helt uaktuelt
Hareide nekter imidlertid å gi en slik garanti.

- Sånne garantier kan jeg aldri gi. Det gjør jeg ikke til noen. Laget tas ut dagen før kamp og uttaket henger ofte sammen med hvilken strategi vi vil bruke i kampen, sier Hareide til Nettavisen.

Han møter Nettavisen under Norway Cup på Ekebergsletta mens han overværer tirsdagens «Fair Play»-kamp på bane fire. Barna flokker seg rundt ham, ber om å få autografen hans, smiler og spør pent om mamma eller pappa kan ta bilde av dem sammen med ham - og landslagssjefen stiller gladelig opp for alle som spør.

Alvoret som preger en EM- eller VM-kvalifisering er langt, langt unna på denne solfylte sommerdagen.

Ikke benkeslitere
Hareide har for øvrig fått med seg at også Fredrik Winsnes i Strømsgodset er i kanonform - og at han var banens i særklasse beste spiller da nettopp Berg Hestad og Molde ble slått i forrige serierunde.

Begge er aktuelle for kampen mot Irland. Også Daniel Berg Hestad, selv om han krever å få spilletid.

Årsaken er enkel:

- Hvis du tar med en erfaren spiller, må du også bruke ham, fastslår Hareide. Ergo vil han bruke Berg Hestad og Winsnes dersom de blir tatt ut.

Han er nå i full gang med den siste finsiktingen av spillere før uttaket, som trolig blir offentliggjort 11. august.

- Det er viktig at de som er aktuelle, spiller godt for tiden. Stabilitet er også viktig, spesielt hvis du er ny. Det er ikke fullt så viktig for de som har vært med før, for vi vet hvor de står.

Kolliderer med U21-landslaget
Det er også en annen ting som taler for at Åge Hareide plukker med seg et par midtbanespillere på feil side av 30-åra til privatlandskampen mot Irland.

- U21-landslaget spiller en viktig EM-kvalifiseringskamp samtidig. De kan kvalifisere seg for sluttspillet og får nyttig kamptrening der. Vi må ta en prat om hvordan vi skal løse det i forhold til uttaket. Det kan være vi overlater noen til U21-landslaget, sier Hareide til Nettavisen.

Ungdomslandslaget møter Sveits, som ligger á poeng med Norge i gruppe fem. Norge er fem poeng bak gruppeleder Nederland, men har én kamp til gode og møter også Nederland senere i høst. Dermed har Øystein Gåres gutter en brukbar sjanse til å kvalifisere seg for sluttspillet i Sverige.

Det handler om norsk fotballs framtid, det også. Akkurat som Norway Cup.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.