Fredag kveld kom det frem at myndighetenes etterforskning av Lance Armstrong ville stoppe.

Det betyr at Armstrong ikke lenger blir etterforsket for svindel, men det amerikanske antidopingbyrået (USADA) fortsetter jakten på sykkellegenden.

USADA og WADA var begge innstilt på at myndighetene ville sende informasjonen de hadde skaffet til landets antidopingbyrå. Slik er det ikke sikkert at det går.

Regler avgjør
- Ikke nødvendigvis. Dette kommer an på visse regler, og lover og regler ved det amerikanske justisdepartementet, sier talsmannen ved påtalemyndighetene i Los Angeles, Thom Mrozek, til Cyclingnews.

- Og dersom de ber om informasjon fra oss, må vi ta en titt på anmodningen og se hva, om noe, vi kan hjelpe dem med.

Det som er sikkert er at USADA ikke kan dømme Armstrong for noe annet enn doping.

- Det vi annonserte var at en etterforskning av straffbare forhold har blitt avsluttet, og at det ikke er blitt tatt ut noen tiltale. Antidopingbyrået kan ikke sette noen i fengsel eller gi dem en bot, slik en domstol kunne gjort.

Vil ha informasjonen
USADA kan imidlertid gi Armstrong et tilbakevirkende sportslig forbud, noe som kan ta fra Armstrong resultater han kjørte inn i løpet av karrieren.

WADA-direktør David Howman mener at det vil være til alles fordel at informasjonen blir sendt til USADA, jo mindre noen har noe å skjule.

- Dersom noen prøver å stoppe at ting skjer, betyr det at noen har noe å skjule, sier newzealenderen til VeloNation.

- Hvis det ikke er noe å være bekymret over, burde alle være fornøyd med at informasjonen sendes over til folk som kan bruke det på en skikkelig måte.