Gå til sidens hovedinnhold

Får ikke nok av dette

Nå er det faktisk ikke mulig å få tak i flere.

Lørdag starter Mohammed Moa Abdellaoue på topp når Norge jager sin fjerde seier på fire forsøk i EM-kvalifiseringen. John Carew er ute med skade, og dermed tror de fleste at Hannover-spissen blir ensom spiss i Norges 4-5-1-system.

Men selv om den tidligere Skeid- og Vålerenga-spissen har en høy stjerne i Norge, er han kanskje enda mer populær i Hannover. Etter opprykket til Bundesliga i 2002 har klubben aldri vært bedre enn nummer åtte på tabellen.

Nå, sju serierunder før slutt, ligger de imidlertid på 3. plass. Det kan bety at Moa spiller for Hannover i Mesterligaen neste sesong.

Og det betyr uansett at Hannover-spillerne allerede har heltestatus i hjembyen.

Utsolgt
Interessen er faktisk så stor at klubben er utsolgt for alt av trøyer. Det bekrefter klubbens assistentmanager overfor Nettavisen.

- Det stemmer. Vi er utsolgt for trøyer. Vi hadde til og med tusen nye trøyer til Bayern München-kampen, men de ble også revet bort i løpet av kampen, sier Valérien Ismaël til Nettavisen.

Ismaël vant selv Bundesliga som spiller både for Bayern München og Werder Bremen.

- Hvor fornøyd er dere med Moa denne sesongen?

- Han har prestert som forventet. Han har vist hvilken målgjører han er, og har tilpasset seg Bundesligaen bra. Moa (åtte mål) og Didier Konan Ya har scoret 20 mål for oss, og det er fortsatt sju kamper igjen å spille. Det beste klubbparet i Bundesliga har scoret 24. Så får vi se hvor mange mål de to klarer totalt.

- Er Moa et av årets beste kjøp i Bundesliga?

- Han har i alle fall scoret bra med mål og tilpasset seg Bundesligaen bra etter først å ha spilt en hard sesong i Norge. Det er vi stolte av. Det viser at arbeidet som er gjort av manager Jörg Schmadtke og speiderne våre har fungert.

- En fantastisk prestasjon
- Hvor stort vil det være å ende i Mesterligaen?

- Selv en plass blant de fem beste vil være en fantastisk prestasjon av klubben. Det sikrer en plass i Europa League. Klubben har bare vært i Europa én gang tidligere. Det var i 1992. Da ble det 0-1-tap mot Werder Bremen i første runde.

- Har det vært storklubber som har vist interesse for Moa?

- Nei. Vi har ikke mottatt noen offisielle henvendelser på ham, og vi er uansett glade for å ha Moa her. Vi bygger for fremtiden både med ham og en rekke andre spillere. Derfor har vi akkurat skrevet under på langtidskontrakter med spillere som Christian Schulz (214), Karim Haggui (2014), Sofian Chaed (2013) og Markus Miller (2013). Didier Konan Ya har også en kontrakt her ut 2013, sier han.

Moa har også kontrakt med klubben ut 2014.

HTML EMBED

- Er dere forberedt på at storklubber kan komme etter Moa?

- Vi vil ikke selge noen av spillerne våre. Vi ønsker kontinuitet. Det er derfor vi har spillerne på langtidskontrakter.

- Er det aktuelt å hente andre Tippeliga-spillere til sommeren?

- Hvis det kommer en ny toppspiller i Norge så vil vi selvsagt vurdere det, men vi ser etter spillere over hele Europa. Ikke bare i Skandinavia, sier han.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget