Gå til sidens hovedinnhold

- Får ikke reise om de blir borte

Kjell Jonevret er skeptisk til å sende Makhtar Thioune og Mame Biram Diouf på nye landslagssamlinger.

MOLDE - STRØMSGODSET 2-1:

Molde (NETTAVISEN): Makhtar Thioune og Mame Biram Diouf ble straffet med benkeplass av Kjell Jonevret etter at Moldes stjerneduo tok seg tre ulovlige feriedager i Lisboa og i Paris i forbindelse med Senegals landslagssamling mot henholdsvis Angola og Kongo. Nå vil Jonevret tenke seg godt om før han sender sine senegalesiske stjernespillere på nye landslagssamlinger.

- Vi kan ikke la de få spille for Senegal om de blir borte for lenge, spesielt når det gjelder privatlandskamper uten betydning, sier Jonevret til Nettavisen.

Brøt klubbens regler
Saken om de forsvunne senegaleserne har vært den store interne saken i Molde de siste ukene. Etter det Nettavisen erfarer, kom Thioune og Diouf 48 timer for sent tilbake etter å ha spilt landskamp mot Kongo i den franske hovedstaden Paris.

- Dette var et brudd på våre interne regler og vi ga spillerne derfor gult kort og intern bot, sier Tarje Nordstrand Jacobsen.

Men det var tydelig at Thioune og Diouf tok lett på advarselen fra klubben. Etter Moldes kamp mot Vålerenga på Ullevaal stadion dro de to senegaleserne til Lisboa i stedet for hjem til Molde sammen med de andre spillerne, som var avtalen med klubben. Thioune og Diouf brøt med det på ny klubbens interne regler.

- Vi måtte til med hardere lut andre gangen, bekrefter Jacobsen

Thioune: - Ingen straff
I tillegg til å starte på benken mot Strømsgodset, fikk de en saftig bot av klubben. Makhtar Thioune på sin side føler ikke han har blitt straffet av Molde.

- Dette er ikke en straff og det er ingen situasjon å snakke om, sier Thioune som ikke vil utdype hva han mener med uttalelsen.

Når Jonevret blir konfrontert med Thiounes uttalelser, er han krystallklar.

- Vil de ha mer straff?

Thioune vil imidlertid i framtiden innrette seg etter klubbens regler.

- Jeg må respektere laget og de interne reglene klubben har. Treneren må bestemme. Jeg er ferdig med saken og nå vil jeg bare se framover, sier Thioune.

Ikke ferdig med saken?
Men Jonevret er i tvil om saken er ferdig innad i klubben.

- Jeg får se om min reaksjon er over. Jeg vet ikke hva klubben vil gjøre videre, sier en sint Jonevret.

- Laget er det viktigste. Det betyr ikke noe at de to er stjernespillere. Det hadde vært umulig for meg å komme i garderoben om jeg ikke reagerte som jeg gjorde, sier Jonevret.

Jonevret vil imidlertid ikke legge skylden på dårlig kommunikasjon mellom klubben og spillerne om regler i forbindelse med landslagssamlinger.

- Det har ikke vært noe språkproblem, men vi har kanskje litt ulike oppfatninger som kan være kulturelt betinget. Det er uansett et brudd mot våre regler og normer. Men jeg må presisere at dette er to kanonkarer som ikke tenkte konsekvens, sier Jonevret.

Rett og rimelig
Spillerne med Christian Steen og Daniel Berg Hestad i spissen mener straffen er rettferdig.

- Det er rett og rimelig. Alle spillerne står bak klubben avgjørelse, sier Steen.

- Det er viktig at klubben slår i bordet, selv om det er to stjernespillere. Jeg tror de to angrer seg, sier Berg Hestad.

Savnet offensiv kraft
Savnet av Thioune og Diouf i det offensive spillet hos hjemmelaget var merkbart mot et nedrykkstruet Strømsgodset. Utgangspunktet for Molde ble heller ikke bedre av at Josè Mota og Pape Pate Diouf var utestengt på grunn av karantene. Før pause fikk Godset-forsvaret med en sterk og rutinert Vidar Riseth i spissen en lett match mot duellsvake Aksel Berget Skjølsvik, Rune Ertsås og Mattias Moström i hjemmelagets nykomponerte angrep.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken