RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får ikke spille EM-kvalifisering

Foto: Sara Johannessen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Rosenborg sier nei til landslagstreneren og Markus Henriksen.

Rosenborgs midtbanetalent Markus Henriksen (18) spilte en nøkkelrolle da Norge lørdag slo Wales 3-1 i den andre av tre EM-kvalifiseringskamper for G19-landslag i Sarpsborg.

Tirsdag kveld spilles den avgjørende kampen mot Serbia i Moss. Med seier eller uavgjort, er de norske guttene klare for EM-sluttspillet i Romania i månedsskiftet juli/august.

Men Markus Henriksen blir tilskuer i den avgjørende kampen.

Rosenborg sier nemlig nei til å la ham spille.

- Uaktuelt
- Det er riktig. Markus kommer ikke til å spille den kampen. Det er uaktuelt, sier sportslig leder Erik Hoftun til Nettavisen.

Det kan høres brutalt ut, spesielt ettersom Henriksen selv sier til Fotballforbundets hjemmeside at han har lyst til å spille kampen.

Avtalen mellom Rosenborg og NFF har nemlig hele tiden vært at Henriksen kun skulle spille én av de tre kvalifiseringskampene.

- I utgangspunktet skulle han spille mot Serbia, men de valgte å benytte ham mot Wales. Det er greit, men det er likevel uaktuelt at han skal spille mer enn én kamp, sier Hoftun.

Hvordan Henriksen skulle disponeres av landslagene, ble bestemt på et møte mellom RBK og NFF i januar.

Får heller ikke spille EM
- På møtet ble det bestemt at han skulle spille for U21-landslaget. Markus er jo så ung at han kan spille for flere aldersbestemte landslag, men totalbelastningen blir altfor stor hvis han skal spille for flere lag. Likevel sa vi ja til at han i tillegg kunne spille én kamp i denne G19-turneringen, sier Hoftun.

- Så det hjelper ikke at Markus selv har lyst til å spille?

- At han har lyst til å spille, overrasker meg ikke. Men da er det vår jobb som klubb å gå inn og sørge for at ikke belastningen blir for stor for en så ung spiller, poengterer Hoftun.

- Betyr det at han heller ikke spiller et eventuelt EM-sluttspill med G19-laget?

- Det er riktig. Markus er U21-landslagsspiller.

Problemstillingen kom opp i fjor høst. Da Henriksen i oktober ble tatt ut i A-landslagstroppen til kampene mot Kypros og Kroatia, var han den spilleren i troppen som hadde spilt flest kamper i 2010.

Les også: Ingen i nærheten av Markus

Forholder seg til avtalen
G19-landslagstrener Bård Flovik var altså forberedt på dette.

- Vi har en avtale med Rosenborg om at Markus, som egentlig tilhører U21-landslaget, kunne spille én kamp for oss i kvalifiseringen, og han spilte mot Wales lørdag. Vi forholder oss til avtalen, sier han til Nettavisen.

- Hvor viktig er Henriksen for laget?

- Det er vanskelig å si. Vi har en god tropp og en fin gjeng. Men Markus spiller fast på Rosenborg og U21-landslaget, og har også vært innom A-landslaget, så det er klart vi er mer sårbare uten ham, erkjenner Flovik.

Fortsatt i troppen
Han mener uansett laget har en mulighet til å ta det ene poenget som kreves.

- Det er viktig at vi ikke begynner å tenke konsekvens av resultatet. Da kan det knyte seg. Vi må ha fokus på å gjøre en god kamp. Klarer vi det, har vi en bra sjanse. Men vi møter et meget godt lag. Serbia er det beste laget vi møter, selv om de tapte mot Wales, poengterer landslagstreneren.

Selv om Markus Henriksen ikke skal spille, er han en del av den norske troppen til tirsdagens kamp.

- Rosenborg har restitusjon mandag og treningsfri tirsdag, derfor er det greit for oss at Markus er sammen med G19-laget til etter tirsdagens kamp, sier Erik Hoftun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere