I en kommentar i Fredrikstad Blad forteller nå sportsleder i avisa, Erik A. Pedersen, om en maktkamp i Fredrikstad Fotballklubbs korridorer.

En av klubbens aller største stjerner, Celso Borges, er ifølge Pedersen offer for et utpressingsforsøk, med mål om å få costarikaneren til å skrive under ny kontrakt med Østfold-laget.

Selv nekter Celso Borges for at FFK driver med utpressing.

Pressmiddel
FFK er for tiden på treningsopphold på La Manga, og det er her klubben skal ha avholdt møter med Borges` agent, Javier March Cordon. Kjernen i saken er følgende;

I sommer arrangeres nemlig Concacaf Gold Cup i USA - en turnering som spilles hele juli, og Borges` Costa Rica skal delta.

Det Fredrikstad klamrer seg til, er at turneringen ikke er anerkjent som en offisiell landskamp ifølge FIFA, noe som gir klubbene rett til å nekte sine spillere å delta på denne samlingen.

Landslagslidenskap
Celso Borges kommer fra en anerkjent fotballfamilie i Costa Rica, og skal være svært lidenskapelig og opptatt av å representere hjemlandet på fotballbanen.

Fredrikstad skal derfor ha brukt dette som et pressmiddel - signér, eller glem landslagsoppholdet i sommer.

Borges har kontrakt med FFK ut 2011-sesongen, og østfoldingene vil sikre seg klassespilleren i flere år, eller skaffe seg gode forhandlingskort om en større klubb kommer på banen for å hente costarikaneren.

Hovedpersonen selv, nekter for at dette er tilfellet.

- Har ikke hørt noe
- Jeg har ikke hørt noe om dette fra klubben. Jeg har ett år igjen av kontrakten, og har ikke tatt en avgjørelse om hva jeg gjør etter det. Fredrikstad har alltid vært en klubb som har støttet spillere som har mulighet til å spille landskamper. Jeg tror ikke det blir annerledes denne gangen, sier Borges til Nettavisen på telefon fra La Manga.

Det har ikke lyktes Nettavisen i å få tak i sportssjef Joacim Jonsson onsdag formiddag, men til Fredrikstad Blads nettsider sier han følgende:

– Vi har alltid benyttet enhver anledning til å sende spillere på landslagssamling for at de skal få vise opp seg på større arenaer og få muligheten til å øke sin markedsverdi. Vi var vel et av få lag som sendte spillere til kvalturneringen til Gold Cup i hele januar, det for at spillerne som elsker sitt landslag både skal få vist seg opp men vi tror også det er bra for spillernes mentale helse og at vi som klubb da blir vinnere i lengden, sier Jonsson.

HTML EMBED