RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får ikke tilbake beslaglagte OL-billetter

Foto: Getty Images / All Over Press
Sist oppdatert:
- Risiko for at man blir stanset og nektet inngang til OL-arenaene.

Eidsivating lagmannsrett ga politiet medhold i at de kan beholde de 455 billettene til London-OL de beslagla fra Euroteam etter mistanke om grovt bedrageri.

Billettene ble beslaglagt av Tollvesenet etter at en polsk kurer ble stoppet ved ankomst på Gardermoen 19. juli. De var utstedt til OL-delegasjonene fra Russland og Hviterussland.

Lagmannsretten konkluderte likt som Øvre Romerike tingrett i saken og slår fast at beslag ikke er et uforholdsmessig inngrep. De begrunner beslaget med interessene til OL-arrangørene, Den internasjonale olympiske komité, Norges Idrettsforbund og lovlige billettdistributører.

- Dertil tilkommer at kjøpere av billettene heller ikke nødvendigvis vil være tjent med å få billetter som representerer en risiko for at man blir stanset og nektet inngang til OL-arenaene, skriver en enstemmig Eidsivating lagmannsrett.

Euroteam mente beslag var et uforholdsmessig inngrep, da kundene ville bli skadelidende. De sa i retten at politiet bare kunne ta kopier av billettene for å sikre seg bevis, og anførte at innkjøpet av billettene ikke ble gjort ulovlig i Russland.

Politiet mente at selv om Euroteams kunder ville kommet inn på OL-arenaen med billettene uten å bli ID-sjekket, er de i praksis verdiløse, siden man omgår regelverket ved å benytte delegasjonsbilletter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere