Får kjeft før skjebnekampen

Foto: PATRICK HERTZOG (AFP/Scanpix)

Danmarks landslagssjef Morten Olsen får så hatten passer før møtet med Japan i VM.

Mannen bak den oppsiktsvekkende skyllebøtta er den danske keeperen Brian Jensen – som til daglig tjener til livets opphold i engelske Burnley.

Og det er nettopp på arbeidsgiverens hjemmeside at dansken får fritt spillerom til å uttrykke sin frustrasjon over det danske VM-uttaket. Jensen er i harnisk over at han selv ikke ble tatt ut i troppen til sluttspillet i Sør-Afrika – og mener det ligger andre ting enn sportslige hensyn bak vrakingen.

- For å være ærlig var det bare politikk. Det er ganske ironisk at de tre keeperne i troppen på et eller annet tidspunkt i karrieren har hatt samme keepertrener, sier Jensen.

Skadet keeper
Treneren Burnley-sisteskansen snakker om, er mannen som i dag er landslagets keepertrener – Lars Høegh.

- Jeg er den eneste som ikke har hatt han, så kan dere jo tenke dere selv. Det dreier seg om politikk, og det er egentlig bare rot, sier han.

Jensen legger ikke ett sekund skjul på at han mener han hadde fortjent en plass i VM-troppen. De tre plassene fikk i stedet Thomas Sørensen, Stephan Andersen og Jesper Christiansen.

- Én av keeperne var skadet i 250 dager denne sesongen, så jeg er like overrasket som dere over at jeg ikke er med, sier en syrlig Jensen.

Ringreven har tillit
Spørsmålet er om den danske landslagssjefen bryr seg nevneverdig om kritikken fra Burnley-keeperen. Olsen har i øyeblikket mer enn nok med å forberede laget sitt til skjebnekampen mot Japan torsdag.

Bare seier er godt nok dersom det skal bli avansement til åttedelsfinalen. Tirsdag røpet Olsen at han har forsvarsfireren klar. Per Krøldrup tar utestengte Simon Kjærs plass i midtforsvaret.

Usikkerheten er større framover på banen. Martin Jørgensen ble tatt av ved pause mot Kamerun etter en svak omgang. Midtbaneveteranen med 98 landskamper har imidlertid sjefens tillit.

- Den er ikke forandret på noe som helst tidspunkt. Man må akseptere at det kommer dager der man ikke har dagen, men det gjør ikke at vi vraker en spiller så lenge vi har sett noe annet på trening, sier Olsen ifølge danske medier.

Usikker Bendtner
Nicklas Bendtners helse har vært et stort spørsmål gjennom hele VM, men Arsenal-profilen spilte både mot Kamerun og Nederland. Mot Kamerun gjorde han i tillegg mål.

Landslagssjefen vil imidlertid ikke garantere at han spiller torsdag.

- Nicklas Bendtner vil det alltid være tvil om, så lenge vi er med i denne turneringen. Han føler seg fram, sier Olsen.

Bendtner har slitt med en vond lyske gjennom hele VM.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag