Gå til sidens hovedinnhold

- Får kun i seg føde gjennom sugerør

Cofidis-rytteren var heldig som slapp fra ulykken med livet i behold.

Søndag kom meldingen om at Damien Monier hadde blitt kjørt ned av en bilist på trening.

Hendelsen skjedde på lørdag, og franskmannen som sykler for Cofidis ble kjørt til sykehus med brudd på hodeskallen.

Skadene var så stygge at det på et tidspunkt var fare for syklistens liv. Heldigvis var det ingen indre blødning i hodeskallen og fallet skadet heller ikke rytterns nakke.

Kan ikke bevege kjeven
Det var allikevel et hardt sammenstøt for rytteren, som ble operert allerede forrige helg. En ny operasjon, denne gangen for å rette opp de skadde fortennene er planlagt i slutten av denne uken.

- For øyeblikket får han i seg flytende næring gjennom sugerør. Han kan ikke bevege kjeven som følger av skadene, forklarer sportsdirektør Eric Boyer til cyclingnews.

Han forteller videre at bilisten heldigvis stoppet og hjalp uheldige Monier etter uhellet. Dermed fikk rytteren raskt medisinsk assistanse. Det er allikevel lenge til vi får se Monier i sykkelfeltet igjen.

- Først må han tilbringe ti nye dager på sykehus. Han kan nok ikke begynne å sykle på rullen før i slutten av februar, og da trenger han en måned med opptrening. Derfor blir han nok ikke klar for konkurranser igjen før i april, resonerer Boyer.

Skremmende liste
Ulykken er den siste i en lang og skremmende rekke. I fjor mistet Wouter Weylandt og Xavier Tondo livet etter ulykker i henholdsvis Giro d’Italia og i hjemmet. I tillegg ble Mauricio Soler hardt skadet etter en velt i Sveits rundt.

Les også:Denne mannen overrasker legene

Tidligere i år ble også den svenske stjernesyklisten Emma Johansson hardt kvestet etter å ha krasjet med en bil. Hun brakk begge kragebeina og er nå operert.

Kommentarer til denne saken