Gå til sidens hovedinnhold

Får én million for U21-gull

- Det er en gulrot å strekke seg etter, sier Jo Inge Berget.

Onsdag kveld spiller det norske U21-landslaget sin første gruppekamp under EM i Israel.

Dette er første gang et norsk U21-lag er med i turneringen siden 1998. Den gang ble det bronse på de norske talentene.

I forbindelse med turneringen vil det også bli utbetalt en bonus til spillerne. Dette avhenger av hvilken plass laget havner på.

Skulle Norge gå helt til topps i EM, vil en sum på totalt én million kroner bli utbetalt i bonus. Skulle laget ryke ut i gruppespillet vil bonusen være på 250.000 kroner.

- Veldig fortjent
Også for det norske kvinnelandslaget, som skal spille EM i sommer, vil det bli utbetalt bonus. Skulle jentene vinne gull, vil bonusen bli rundt 1,495 millioner kroner totalt.

Det har vært forhandlinger mellom et forhandlingsutvalg fra NFF, NISO og spillerrepresentanter fra de to landslagene som har blitt enig om disse summene.

Norges Fotballforbund får utbetalt en del penger fra UEFA i forbindelse med de to turneringene, og det er disse pengene som er utgangspunktet for bonusene.

- Begge lagene har levert sterke prestasjoner, og det er veldig fortjent at de får sin andel av inntektene. Jeg vil berømme begge spillergruppene for konstruktive og gode forhandlinger, og ikke minst vil jeg ønske begge lag lykke til i mesterskapet. Norsk fotball går svært spennende tider i møte, sier assisterende generalsekretær i NFF, Kai-Erik Arstad, til fotball.no.

- Blir satt pris på
For U21-laget er det Jo Inge Berget som har vært med i forhandlingene.

- Nå er det ikke først og fremst bonusmulighetene som gjør at vi gleder oss utrolig til dette mesterskapet. Men vi er veldig fornøyde med at NFF har denne bonusordningen, som viser at arbeidet vi legger ned blir satt pris på. Forhandlingene har gått veldig bra, og det er flott at vi nå har enda en gulrot å strekke oss etter, sier Molde-spilleren.

For damelandslaget er det Ingvild Stensland som har vært med på forhandlingene.

- Vi ser en økning fra forrige mesterskap, så vi er fornøyd med både prosess og resultat, sier landslagskaptein Ingvild Stensland til fotball.no.

Det er nå opp til spillerne å bestemme kriteriene for hvordan bonusen skal fordeles innad i troppen.

.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken