RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Far og sønn kjemper om seieren

(Hesteguiden.com)
Sist oppdatert:
Rolf Tvedt og hans sønn Herman Tvedt duellerer i Bergen torsdag. Sjekk våre travtips.

Bergen travpark er alene om å arrangere trav i Norge torsdag kveld, og det innebærer dobbel V5 i Bergen. Det kan ligge fine penger i luften, selv om det alltid er stor kvalitetsforskjell på hestene i Vestlandets hovedstad.

I V5A-spillet satt alle tre forslagene, inkludert lillebongen til kr 120. Verdi for fem rette kr 12 591 (totalt innspilt kr 37 773)

Klikk her for å se våre V5A-forslag til Bergen

I V5A-spillet spiller vi bankerfritt, men ettersom 1 Konge Blesen er blitt strøket i V5-3A, kan vi kun se to vinnerkandidater i V5-3A og begge kommer fra Rolf Tvedts stall. 3 Trygfaks er kjøpt til Bergen og den svært lovende fireåringen blir et fint tilskudd til den magre kaldblodsklassen i Bergen. Trygfaks gjorde et riktig så fint løp bak vår V65-banker Jærvsø Ole sist på Bjerke og har blitt matchet mot årgangseliten mye av tiden. I vanlige grunnlagsløp har han hevdet seg svært godt, senest ved seieren på Jarlsberg nest sist på Klosterskogen.

En hest imot, og den utstyres med Rolf Tvedt's sønn, Herman. Og da snakker vi om 2 Stingers, som gjorde et sterkt seiersløp nest sist i Bergen sammen med nettopp Herman i sulkyen. Trygfaks sitter nok tidlig i tet i dette løpet, men kan være lur oppunder mål, og Rolf Tvedt er ikke den som får mest fart på hestene. Det gjør uten tvil Herman, og vi tar med Stingers som en sikkerhetsventil i dette løpet. 8 Vertigo Faks gjorde et av sine beste løp i karrieren sist, men skal ikke kunne matche våre to favoritter.
Rangering V5-3A: A: 3 B:2-8 C: 5-7-4-6

Klikk her for å se våre V5B-forslag til Bergen

I V5B-spillet velger vi å bankerspille 5 Odins Tira i V5-5B. Odins Tira viste fantastisk utvikling i fjor og tok seks seire på fjorten starter. I år er det blitt en første og en annenplass på to starter og kveldens oppgave ser ypperlig ut på papiret. Riktignok starter 4 Hæve Alma (som har fire strake seire tjue meter foran), men vi tror Odins Tira henter disse metrene lett. Vi syns heller ikke Hæve Alma fungerte som best sist, og hun møter også klart skjerpet motstand i kveld.

Fra lengste tillegg jager en formtoppet 12 Lykkesiv, men vi kan ikke se Lykkesiv hente 40 meter tillegg på Odins Tira. Dermed bankerspiller vi Odins Tira.
Rangering V5-5B: A: 5 B: 12-4-8 C: 11-1-9-10-2-6-7-3

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-1A:
En av kveldens aller største favoritter støtet vi på allerede i den første avdelingen i form av 1 Pay Back Money. Løpet er for rekruttkusker og Pay Back Money skal i kveld kjøres av Lars Kristian Løkken. Løkken har foreløpig ikke vist seg som en sulkykunstner og vi mener hesten er helt overspilt i kveld (over 90 prosent) og her må vi spekulere. Dog setter vi den fine fireåringen fremst.

7 Onceinalifetime har handlet inn til Bergen av den ivrige hesteeieren Rune Ellingsen. Hoppa gjorde et flott løp til tredje på Jarlsberg sist, og dersom urutinerte Anne-Marie Mattingsdal treffer starten fra sitt springspor er Onceinalifetime god nok til å utfordre favoritten. Det er også svært variable 3 Moonchaser, som er helt avhengig av ryggløp for å komme til sin rett.

Meget lovende Tina Storetvedt (datter av Odd Storetvedt) får sjansen bak 13 Dobb Nalan. Også dette en svært variabel vallak, men god de dagene det klaffer. For øvrig vrimler det av outsidere her, dersom favorittene gjør seg bort.
Rangering V5-1A: A: 1 B: 7-3-13-12 C: 6-2-11-9-5 D: 14-15-4-8

Vil du være med å kjempe om de store gevinstene? Kjøp en andelskupong her

V5-2A:
Vi var lenge inne på å bankerspille 1 Pay Streamline i V5-2A. Vallaken blir stadig undervurdert av spillerne, selv om han leverer gode løp hver gang. Sist på Forus satt en overoptimistisk eier i sulkyen, og da galopperte hesten via svært drøye spor inn i den siste svingen. Spurtet strålende til tredje nest sist (en vinner med tidligere åpning) og vant enkelt som vårt klare førstevalg tredje sist (til over ti ganger pengene). Ove Wassberg setter seg opp i kveld og vallaken er faktisk kun et andrevalg i spillet.

9 Xanadu står flott til i spor ni og kan få et perfekt løpsopplegg herfra. Formen er uforandret fin på Tamin Sandy-hoppa og Svein Ove Wassberg vet nøyaktig hvordan han skal disponere hoppa underveis.

Merkelig nok er 6 Cunningham blitt favoritt i løpet. Fra spor seks på en rask sprint, blir dette garantert sjanseartet. Kun en outsider for oss. Vi obser også litt for 7 Hot Mail som kommer tilbake etter pause, hoppa spurter fort dersom hun får gode rygger.
Rangering V5-2A: A: 1 B: 9-6-7-5 C: 4-2-8-10

Annonse: Rolf Lerum byr på et kanondrag i Dagens Dobbel 2 i Bergen

V5-4A/V5-1B:
Vrient sprintløp for kaldblodshester i lavt grunnlag. Vi tror på ny seier til 6 Militant som opptrådte overraskende stabilt sist fra tet. Ikke utenkelig at Tengsareid kommer seg dit også i kveld fra et flott startspor. 1 Møre Pia satt bom fast i seiersløpet til Militant sist og så fin ut. Trønderen som har havnet i Bergen må tas på alvor i kveld og kan vinne i sitt andre løp på ny hjemmebane.

12 Spiklinja har vist flott utvikling de siste månedene og kan vinne selv fra tillegg. 3 Månåsens Morten kommer tilbake etter pause. 12-åringen leverte flere fine løp i fjor og står interessant til. 4 Tyri Best drar fordel av at 5 Alma Kim er strøket og går til mål. 10 Finalen var sjanseløs i V75 sist, tilbake i mer vante omgivelser duger han godt.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 6 B: 1-12-3-4-10 C: 11-13-2-9-14-7-8

V5-5A/V5-2B:
Vrient er det også i A-finalen som er sprint for mellomklasse kaldblods. 2 Gjerde Åsar får tipset fra et fint startspor. Er fortsatt vanskelig å vinne med, men kveldens oppgave er fin. Det er den også for 6 Fronskrema som ga seg mye sist. Nå er det sprint og trolig tet, det passer bedre.

7 Gilborken holder solid form, må igjen hente tillegg, men har klart det før. 4 Tøffe Toft var svært god første gang ut etter pause sist på Forus, men favoriseres ikke av sprint. 8 Arn Jaros sjokkvant tredje sist, ikke vist mye etterpå det, men skal ikke glemmes helt.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 2 B: 6-7-4-8 C: 3-10-9-5-1-12-11

V5-3B:
Vi prøver et råfrekt vinnertips på 6 Volnay som var "en mil" forbedret sist. Presset da på i dødens og holdt koken strålende til sølv bak gode Balder Exclusive.

7 Montana F.H,. ble atter en gang kjørt i kjelleren av Harry Søfteland sist i et V75-løp på Klosterskogen. Det samme skjedde nest sist, og mulig psyken på hesten merker kjøret nå. Vant som kjent 10 løp i fjor, men viste klare svakhetstegn på slutten av fjorårssesongen og V75-løpet sist var heller ikke oppløftende. Outsider.

Vi syns ikke noen av feltes sju deltagere er sjanseløse i dette løpet (3 Lacoste I.T. er strøket) og på det store kupongforslaget streker vi for alle sju.
Rangering V5-3B: A: 6 B: 7-5-2 C: 8-1-4

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen

V5-4B:
Etter å ha studert 3 Maksi Winner grundig i hestens to siste løp på video, må vi rope varsko her, selv om kveldens motstand er billig. Hesten vant nest sist i Bergen, men det var svært trøtte bein nedover oppløpet og målstreken berget nok hesten. Sist på Forus stoppet også hesten betenkelig mye de siste 100 metrene, etter å ha ledet klart inn på oppløpet.

Det er to hester imot, globetrotteren 8 You Do Kievitshof (går sitt niende løp siden 2. desember i kveld). Gjorde en fin innsats på Forus sist etter svært sene luker og vant lett fra tet i Bergen nest sist. Vi tilmåler også 2 Yankee's Wish en liten seierssjanse. Fin form på seksåringen nå, og dersom hesten får et maksimalt smygløp kan han muligens vinne.

Uansett hvor mye vi leter er det ikke flere vinnerkandidater i dette løpet, som må være et av de svakeste varmblodsløpene som er kjørt i Bergen det siste tiåret.
Rangering V5-4B: A: 3-2 B: 8 C: 10-4-5-7-6-9 D: 1

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere