Gå til sidens hovedinnhold

Får støtte av idrettskjendiser

Henrik Bjørnstads deltakelse i poker-NM får støtte av norske idrettskjendiser - som ikke tør å delta selv.

Både Norges Idrettsforbund og Norges Golfforbund reagerte sterkt kritisk på nyheten om at Henrik Bjørnstad skal delta i poker-NM.

- Konkurrerende og ulovlig
- Norges Idrettsforbund mener at toppidrettsutøvere ikke skal støtte konkurrerende virksomheter til Norsk Tipping, sa informasjonsrådgiver Katinka Riksfjord Sporsem.

Og la til:

- Vi ønsker ikke at idrettsutøvere er med på å legitimere noe som er ulovlig.

- Bra at noen står fram
Bjørnstad tar kritikken med fatning, og poengterer at norgesmesterskapet skal arrangeres i Sverige og er fullt lovlig. Det er heller ikke konkurrerende virksomhet i forhold til Norsk Tipping, poengterer Bjørnstad i sin blogg på VG Nett.

Nå får han støtte av andre idrettsutøvere også.

- Det er bra at noen tør å gjøre dette. Jeg synes det er synd at man ikke skal få drive med noe som er helt lovlig hvis man selv ønsker det, sier en profilert norsk vinteridrettsutøver til Nettavisen.

Han ønsker ikke å stå fram med navn. For, som han selv sier:

- Det er ingen av oss som tør å gjøre det, på grunn av støtten vi får fra Norsk Tipping. Vi får bare kjeft, sier den kjente vintersportsprofilen.

Fritid
Også fotballspillere reagerer på kritikken mot Henrik Bjørnstad.

- Det er helt håpløst. Man må få lov til å gjøre hva man vil. Dette har jo ikke noe med idretten hans å gjøre, dette handler om noe han gjør på fritiden, sier en tippeligaspiller til Nettavisen. Heller ikke han ønsker å stå fram med navn.

Ingen av de aktive idrettsutøverne som Nettavisen snakket med, ønsket å stå fram med navn. Alle uttalelser eller opptredener som blir sett på som illojale overfor Norsk Tipping, blir nemlig slått hardt ned på av Idrettsforbundet.

- Ikke konkurrerende
En av idrettskjendisene vi snakket med, som for øvrig er verdensmester i sin idrett, reagerer først og fremst på at man kritiserer golfesset for å promotere "konkurrerende virksomhet", ettersom Norsk Tipping ikke tilbyr poker.

Han foreslår at Norsk Tipping følger i fotsporene til Svenska Spel, som har gjort dette i nabolandet vårt.

- Jeg tror ikke man kommer utenom det, sier han.

- Hvis de hadde tilbudt poker, ville problemstillingen blitt en helt annen, påpeker han.

Hva mener du om saken? Si din mening i kommentarfeltet!

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai

Kommentarer til denne saken