(iBergen.no) 23-åringen fra Bergen kan i år smykke seg med tittelen beste fører i spansk Formel 3 klasse B. Neste år rykker han opp til klasse A og nærmer seg målet om Formel 1.

Utropt til favoritt
Men alt flere måneder før første løp går av stabelen, er Ebbesvik utropt som favoritt til å vinne også neste sesong. Kanskje ikke så rart siden han i løp etter løp distanserte flere av A-bilene som i utgangspunktet er halvannet sekund raskere per runde.

- Det har nok bakgrunn i at vi sloss såpass høyt oppe i år med en B-bil, sier Ebbesvik.

Han legger ikke skjul på at ambisjonen også er å vinne neste sesong.

- Jeg føler vi har et godt nok team til å ta seieren også neste år. Fungerer jeg og bilen vil vi slåss om seieren. Men det var ikke lett og det blir ikke lettere neste år. Det er nok flere biler som kan vinne løp i A-klassen, mener han.

Hadde masse tilbud
23-åringen, som nesten blir som et eksotisk innslag å regne i den spanske serien, har egentlig kunnet velge og vrake i tilbud fra team og ligaer. Men verken europeisk Formel 3 eller Italia har fristet fartstalentet. Heller ikke nye team.

- Jeg har det veldig bra her jeg er nå, og håper de vil hjelpe meg videre også neste år, sier Thor-Christian.

Han satser hardt på å få teste GP2 neste sesong. GP2 er for de uinnvidde klassen under Formel 1, og har samme løpsdager og baner som Formel 1.

- Håpet er at vi kan komme i gang med testingen ganske tidlig neste år. Målet er å få et GP2-sete i 2009, sier han.

Oppvarming for Formel 1
Litt av smaken på det gode livet til Hamilton, Alonso, Räikkönen og de andre superstjernene får nordmannen i Valencia 22. og 23. august. Da skal nemlig Formel 3 være supportrace for de store gutta på den nye banen i Valencia.

- Det er en skikkelig karusell neste år. Vi skal også kjøre på Spa-banen i Belgia som er en av de mest kjente Formel 1-banene. Sju av åtte løp neste sesong går faktisk på Formel 1-baner, sier han.

Les flere nyheter på iBergen.no