Gå til sidens hovedinnhold

- Får vel ikke sparken nå

Fredrikstad-trener Knut Torbjørn Eggen var strålende fornøyd etter cupgullet søndag. Nå vil trønderen bygge videre på triumfen.

Fredrikstad - Sandefjord 3-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Det var en svært opplagt Knut Torbjørn Eggen som møtte på pressekonferanse etter at Fredrikstad hadde sikret cupgullet med 3-0 over Sandefjord søndag. Han mener seieren betyr mer enn bare kongepokalen for laget.

- Nå kan vi få et løft til neste sesong. Men vi må bli enda tøffere, og stramme opp en del ting i vinter. Hvilke ting det er snakk om får vi ta senere. I Tippeligaen er forskjellene på lagene marginale, derfor er det lite som skal til for å klatre på tabellen - det skal vi klare neste sesong, sier Eggen.

Under press
Treneren har vært under press fra deler av FFK-fansen i høst, etter at klubben nok en gang måtte finne seg i å kjempe på nedre halvdel av tabellen. Eggen har to år igjen av sin kontrakt, og tror han sitter trygt frem til seriestart neste år.

Se høydepunktene fra årets Tippeliga på Web-TV

- Det skal vel godt gjøres å sparke meg nå. Dette er den beste sesongen Fredrikstad har hatt siden 1966, cupmesterskapet veier faktisk så tungt. Men det å være topptrener er som å være politiker. Uansett hvor godt du gjør det, så er det folk som vil ha deg en annen plass, sier Eggen.

Fredrikstad drepte effektivt cupfinalen 2006 med tre scoringer i første omgang. Den første nettkjenningen kom allerede i det femte minutt, signert Hans Erik Ramberg.

- Scoringer preger selvsagt kamper, og vi får mål på vår første sjanse. Jeg synes det er artig at Ramberg scorer, han er jo ikke kjent som en notorisk målgjører, forteller FFK-treneren.

Stopperhelt
Det var likevel midtstopper Raio Piiroja som ble dagens helt med to mål, begge på dødballer.

- Det var utrolig godt å få en 3-0-ledelse til pause, og Raios tredje mål var en veldig stor prestasjon, sier Eggen.

Med tre målgivende får også Raymond Kviskvik velfortjent skryt av sjefen:

- Raymond var av stor betydning på dødballene i dag. Han er en sirkushest som tar frem sitt aller beste når det virkelig gjelder.

FFK vant ikke bare kampen på gressmatta, Sandefjord ble knust på tribunene også.

- Publikum var helt fantastiske, det må ha vært minst 15.000 som holdt med Fredrikstad her i dag. Fansen vår skaper alltid en god ramme rundt kampene, og nå forventer jeg at det blir en skikkelig byfeiring i kveld, sier Eggen.

- Rørt av Enerly
Nakkeskadde Dagfinn Enerly fulgte cupfinalen fra tribunen, og vinket til publikum via storskjermen da seieren ble et faktum. I tillegg deltok han aktivt i feiringen ute på matta.

- Det var stort da han (Enerly) vinket til fansen, i et slik øyeblikk er det lov å bli litt blank i øynene. Dagfinn er en del av gruppa, og han er med så mye som mulig - slik blir det også i fremtiden, avslutter en lykkelig FFK-trener.

Far Nils Arne Eggen var også på Ullevaal Stadion søndag, og fikk se sin sønn vinne sitt første mesterskap som trener.

Hvordan var det å se sønnen sin føre FFK til gull?

- Du vet, han er bare en trenerkollega for meg, sier en ordknapp Eggen senior spøkefullt til Nettavisen.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken